Gerom International a depus la Curtea de Apel Alba Iulia o solicitare prin care cere strãmutarea dosarului în care se judecã insolventa Complexului Energetic Hunedoara.
Termenul de judecatã în acets caz a fost stabilit pentru data de 16 iunie. Culmea este faptul cã dosarul insolventei s-a întors la Tribunalul Hunedoara la acelasi judecãtor din cauza cãruia a fost anulatã insolventa societãtii energetice.
Insolventa Complexului Energetic Hunedoara a fost anulatã din cauza judecãtorului de la Deva. Potrivit motivãrii, Curtii de Apel Alba Iulia, judecãtorul de la Deva a gresit în momentul în care nu a tinut cont de calitatea pe care o crease sindicatului Noroc Bun.
“Se aratã, astfel cã interventia acesteia în procedura insolventei este inadmisibilã, fiind incompatibilã cu aceastã procedurã întrucât, pe de o parte, este o procedurã necontencioasã, iar pe de altã parte, o interventie în interes propriu nu este admisibilã, întrucât intervenientul nu ar putea pretinde pentru sine obiectul cererii de chemare în judecatã, având în vedere cã aceasta vizeazã deschiderea procedurii insolventei unei debitoare, iar o cerere de interventie accesorie este de asemenea inadmisibilã, întrucât nu sustine interesele debitoarei. Pe de altã parte, se aratã, în spetã nu sunt incidente prevederile legii minelor nr. 83/2003. Desi este adevãrat cã Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA are ca scop productia, furnizarea si comercializarea energiei electrice pe bazã de huilã, desfãsurând si activitate în explorarea, dezvoltarea, exploatarea, prepararea si prelucrarea cãrbunilor si gazelor însotitoare, argilelor, slamului, balastului si nisipurilor în perimetrele în care s-a obtinut licenta. Dispozitiile art. 51 si 52 din Legea nr. 85/2003 – Legea minelor, reglementeazã situatiile în care activitatea minierã de exploatare a unui zãcãmânt minier înceteazã, respectiv încetarea activitãtii într-un perimetru minier”, se mai aratã în motivarea judecãtorilor de la Curtea de Apel Alba Iulia.
Monika BACIU