Consiliul Judetean Hunedoara vrea sã îsi recupereze banii de la Clubul Sportiv Stiinta Petrosani. Peste 50 de mii de lei are de recuperat institutia judeteanã de la Clubul sportiv al Universitãtii din Petrosani, cãreia, potrivit unui raport al Curtii de Conturi suma i-a fost alocatã ilegal.

Dupã un prim proces pierdut la Judecãtoria Deva, Consiliul Judetean Hunedoara a fãcut apel, acesta fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Hunedoara.

„La sectia de rugby suntem în aceeasi situatie ca si anii trecuti. Datoritã unor finantãri ilegale constatate de cãtre Curtea de Conturi, suntem în imposibilitatea de a sprijini aceastã activitate. Este vorba despre o finantare acordatã în anul 2011 de cãtre CJ Hunedoara, în valoare de 50.000 de lei, pe un act aditional al unei alte hotãrâri, în baza Legii 350”, a declarat în urmã cu douã luni, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Adrian David. În primã instantã, Consiliul Judetean Hunedoara a actionat în instantã aceastã decizie a Curtii de Conturi, dar a pierdut, asa cã trebuie sã recupereze banii de la clubul sportiv petrosãnean. Instanta de la Judecãtoria Deva a respins solicitarea Consiliului Judetean, astfel cã institutia continuã demersul pentru recuperarea sumei de 50 de mii de lei.

Monika BACIU