Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizatã si Terorism – Serviciul Teritorial Timisoara împreunã cu ofiteri de politie judiciarã din cadrul Brigãzii de Combatere a Criminalitãtii Organizate Timisoara au efectuat un numãr de 30 de perchezitii domiciliare.

Descinderile au avut loc pe raza judetelor Timis (4), Alba (10), Bihor (9), Hunedoara (4), Prahova (2) si Arad (1), în cadrul unei actiuni vizând destructurarea unui grup infractional organizat specializat în furt de utilaje agricole. Prejudiciul se ridicã la suma de un milion de euro.

“În cauzã, existã suspiciunea rezonabilã cã în cursul anului 2015, mai multe persoane de cetãtenie românã din judetele Timis si Alba au constituit un grup infractional organizat având drept scop furtul de utilaje agricole – în special tractoare de mari dimensiuni – de pe teritoriul statelor UE, în dauna unor societãti comerciale având ca obiect de activitate vânzarea unor asemenea vehicule, bunurile sustrase fiind ulterior aduse pe teritoriul României si vândute la o valoare modicã. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de peste 1.000.000 de euro”, aratã comunicatul DIICOT.

În cauzã se efectueazã cercetari fatã de un numar de 17 suspecti sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, faptã prevãzutã si pedepsitã de art. 367 Cod Penal, furt calificat, faptã prevãzutã si pedepsitã de art. 228 alin. (1), art. 229 alin.(1) lit.b, d si alin.(2) lit.b Cod Penal, divulgarea informatiilor secret de serviciu sau nepublice, faptã prevãzutã si pedepsitã de art. 304 alin. (1) Cod penal, tãinuire, faptã prevãzutã si pedepsitã de art. 270 alin. (1) Cod penal, favorizarea fãptuitorului, faptã prevãzutã si pedepsitã de art. 269 Cod penal.

La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizatã si Terorism – Serviciul Teritorial Timisoara  vor fi aduse în vederea audierii un numãr de 20 de persoane.      În cauzã, s-a  colaborat cu autoritãtile judiciare din Franta care au asistat la activitãtile desfãsurate pe teritoriul României.

Monika BACIU