Sefii minerilor de la Gorj au fost trimisi în judecatã de procurorii DNA Craiova. În fapt, procurorii DNA Craiova l-au trimis în judecatã, sub control judiciar, pe Ion Laurentiu Ciobotãricã, director general executiv al SC Complexul Energetic Oltenia (CEO) SA Târgu Jiu, pentru abuz în serviciu, alãturi de alti doi directori din institutie. În dosar, au mai fost deferiti justitiei Daniel Antonie, director Divizia Minierã, pentru abuz în serviciu, si Dorina Jianu, director Legislatie si Guvernantã Corporativã, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA Laurentiu Ciobotãricã, în calitate de presedinte al Directoratului, si Daniel Antonie, în calitate de membru al Directoratului, în 22 decembrie 2015, au aprobat si acordat în mod nelegal unei persoane o compensatie financiarã constând în cinci remuneratii fixe lunare avute de aceasta din urmã în calitate de membru al aceluiasi Directorat, adicã 128.100 lei.

DNA mentioneazã cã inculpatii au avut reprezentarea faptului cã în atributiile Directoratului SC CEO SA nu intrã aprobarea si plata vreunui gen de remuneratie, aceastã competentã apartinând altui organism din cadrul societãtii respective.

Anchetatorii au constatat cã, actionând în aceastã manierã, acestia au cauzat agentului economic cu capital de stat un prejudiciu de 128.100 lei, reprezentând contravaloarea plãtilor compensatorii acordate în mod nelegal fostului membru al Directoratului CEO. Procurorii au instituit mãsura sechestrului asigurãtor asupra mai multor bunuri mobile si imobile ce apartin celor trei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj cu propunerea de a se mentine mãsurile preventive si asigurãtorii dispuse în cauzã.

Maximilian GÂNJU