4 iunie 2016. Unii trãiesc febra alegerilor de a doua zi. Ba chiar unul dintre candidatii la functia de primar al Lupeniului, în spetã Cristian Resmeritã (care chiar va câstiga „titlul”!), sunt si ei printre cei 600 de spectatori, într-o tribunã a vechiului stadion „Minerul” care aratã din ce în ce mai cochetã. Parcã s-ar pregãti pentru Liga a III-a… Oameni dornici de a readuce Lupeniul, dupã 6 ani, pe scena divizionarã a fotbalului românesc.

5-3

Titi si Victoria

Jucãtorii Cãlanului, extrem de tineri (14-20 de ani) apar sã vadã gazonul cu o orã înainte de meci. Împreunã cu antrenorul lor, Titi Alexoi, care se salutã cordial cu omologul sãu de la Lupeni, Dan Voicu. „Sper sã fie un meci frumos, sã nu ne lovim” spune Alexoi. „Cu Cãlanul întotdeauna a fost greu acasã”, completeazã Voicu. Meciul începe, Victoria Cãlan nu trece de jumãtatea terenului.

5-2

Si cu toate astea…

…încaseazã gol dupã gol. Se face 6-0 la pauzã. Arbitraj discret, Sergiu Stanca din Orãstie n-are niciun stres. Cãlanul este resemnat, la orizont se vede titlul pentru Hercules Lupeni. Se stie si viitorul adversar din dubla pentru baraj (18 si 25 iunie a.c.), campioana judetului Timis, Nu-i usor…

5-1

Elita A.J.F., la premiere

Meciul se încheie, 8-0. Nici nu mai conteazã scorul, dupã intrarea lui Rere Moldovan (min. 54) s-a jucat pentru el, sã poatã înscrie golul cu numãrul 70 pentru Hercules, în cei patru ani de Liga a IV-a jucati de el aici. Rere marcheazã, tribuna ovationeazã.

Final cu aplauze, oficialii A.J.F. Hunedoara, prof. Mircea Sârbu (presedinte), Sorin Ciotlãus (secretar), Adrian Radu (sef competitii) oferã cupa de campioni, diplome, mingi de fotbal. Pe acordurile lui „We Are The Champions”, „explodeazã” sticlele de sampanie, sunt aruncati în aer de cãtre jucãtori, Hategan si Voicu, se fac fotografii si selfie-uri.

O sãrbãtoare bine meritatã la Lupeni, acolo unde dupã o muncã de 4 ani în Liga a IV-a, s-a ajuns la rezultatul mult dorit: campioni ai Ligii a IV-a Hunedoara.

Genu TUTU