Un singur primar din Valea Jiului si-a depus declaratia de avere. Asta desi termenul limita a expirat vineri, 15 iunie.

Pe un singur site, cel al primariei din Petrosani, exista declaratia de avere a primarului Tiberiu Iacob Ridzi, actualizata in 28 mai 2012. Ceilalti primari se pare ca au fost prea ocupati cu campania, ori nesiguri pe sansa lor de reusita.

Altfel nu se explica de ce au ignorat inclusiv cererea subprefectului Vasilica Poteca. Acesta le-a cerut public sa-si actualizeze declaratiile de avere, dar fara rezultat.

„In conformitate cu prevederile art.4 alin.(2) si alin.(3) din Legea nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice,

pentru modificarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, cu modificarile si completarile ulterioare, va rugam sa  completati si sa depuneti declaratia de avere (intr-un singur exemplar) si declaratia de interese  (in 2 exemplare in original), actualizate,  pana la data de 15 iunie 2012”, scrie pe site-ul oficial al Prefecturii Hunedoara, sub semnatura  subprefectului Vasilica Poteca.

La Petrila, declaratia lui Ilie Paducel a fost actualizata ultima data anul trecut si la fel s-a intamplat si la Vulcan, ori Lupeni si la Uricani, unde primarii au dat zor cu campania si s-au axat doar pe acest fapt. La Aninoasa, Ilie Botgros, care a si pierdut alegerile, nu si-a mai actualizat datele de pe site-ul primariei din 2007, chiar daca a fost primar 20 de ani in acest oras. Totusi, la Lupeni, doi consilieri locali si-au actualizat declaratiile, desi primarul Cornel Resmerita nu a avut interes deocamdata.

La Consiliul Judetean Hunedoara presedintele Ioan Mircea Molot si-a actualizat declaratia de avere pe anul 2012, conform Legii.

Diana Mitrache