Infractorii din Lupeni pot dormi linistiti!  / Nu prea mai are cine sa le ceara socoteala

Infractionalitatea in Municipiul Lupeni este pe val. Zilnic au loc furturi, spargeri, dar si alte infractiuni, pentru ca hotii pot opera nestingheriti.

Nu mai are cine sa-i prinda sau de cine sa le fie teama, macar. Numarul politistilor este considerabil mai mic, iar cei care au mai ramas, nu mai pot face fata situatiei. Edilul sef al localitatii, primarul Cornel Resmerita, isi arata ingrijorarea si spera ca lucrurile nu vor degenera si mai tare. “In Lupeni s-a intamplat un fenomen iesit din comun, s-a restructurat aproape jumatate din efectivul Politiei. Acesta este un lucru de nepermis niciunde, zic eu, pentru ca in

niciun alt oras nu s-a intamplat asa ceva. Daca lipsesc organele de pe raza localitatii, infractiunile, mai mici sau mai mari, se intampla in fiecare zi. Lupeniul avea inainte undeva la 73 de angajati la Politia Municipala, iar acum sunt in jur de 40, un efectiv total insuficient pentru localitatea noastra”, ne-a declarat Cornel Resmerita, primarul Municipiului Lupeni.

De altfel, edilul sef face si un apel catre forurile superioare de decizie, prin care solicita angajarea sau cel putin repartizarea mai mulor oameni de ordine in oras. “Trebuie sa facem cumva, pentru ca asa nu se mai poate. Eu am si avut o discutie cu domnul ministru Rus pentru regandirea organigramei politiei municipiului Lupeni, iar el mi-a promis si eu sper asta, ca Politia va arata cu totul si cu totul altfel”, a mai spus Resmerita.

De asemenea, administratia locala cheltuie foarte multi bani cu refacerea sau inlocuirea mobilierului stradal, care este distrus aproape in fiecare zi de autori necunoscuti.

Luiza Andronache