Stimati hunedoreni,
Am invins. Am gasit cheia de ACASA. Iar acasa pentru noi este judetul Hunedoara. Acum, impreuna, va trebui sa o folosim corect. Numai asa o vom transforma intr-o cheie a succesului.
Observam impreuna ca intre cetatenii judetului nostru si principalele partide politice care au condus si conduc inca institutiile administratiei publice exista un climat de neincredere, ca societatea civila nu este reprezentata civic si politic, ca judetul Hunedoara nu si-a valorificat potentialul la nivelul resurselor sale si ca actuala administratie nu reuseste sa fructifice pe toate planurile cultura milenara, diversitatea religioasa si apartenenta la marea familie europeana. Nevoia de normalitate la nivel judetean a condus la infiintarea acestui grup de initiativa, pe care l-am numit:

“ALIANTA PENTRU HUNEDOARA”

Cine suntem?
”Alianta pentru Hunedoara” este o asociatie libera de persoane, grupuri, entitati formale si informale, politice si apolitice, toate din judetul nostru, care si-au unit eforturile sa canalizeze resursele si energiile societatii civile si sa asigure sinergia actiunilor in judet.
”Alianta pentru Hunedoara” este o platforma de actiune deschisa tuturor hunedorenilor ce doresc sa acorde un vot de blam conducerilor politice, sa conlucreze intr-un spirit de cooperare democratica, solidaritate sociala si disciplina civica, pentru sustinerea activa a principiilor fundamentale ale democratiei in conducerea administrativa a localitatilor si judetului.
”Alianta pentru Hunedoara” este samburele unei noi miscari civice initiata de mine, senatorul Haralambie Vochitoiu, ceruta de hunedoreni si care se dezvolta aici la noi acasa.
Ce am facut pentru Hunedoara?
1. Bani mai multi pentru pensionari!
Am obtinut:
modificarea plafonului de impozitare a pensiilor pentru TOTI PENSIONARII. Adica, in baza solicitarii mele din Comisia tehnica de negociere a Codului fiscal, a fost aprobata impozitarea pensiilor mai mari de 1.200 de lei, fata de 1.000 de lei cum era in acel moment;
redobandirea gratuitatilor pentru TOTI CEI 9.987 PENSIONARI MINIERI, drepturi sistate de fostul guvern PDL actual PNL.
Tot pentru PENSIONARI am initiat, in procedura de urgenta, proiectul legislativ privind acordarea celei de-a 13-a pensii. Toti beneficiarii de pensii sub valoarea salariului mediu brut pe economie vor primi, o data pe an, a treisprezecea pensie, astfel:
pentru cei cu pensia mai mica sau egala cu salariul minim brut pe tara, o pensie in cuantumul acesteia;
pentru cei cu pensia in cuantum mai mare decat salariul minim brut pe tara si pana la nivelul salariului mediu, cuantumul celei de a 13-a pensii se stabileste la nivelul a jumatate din salariul minim brut.
De asemenea, lucrez la un proiect de lege prin care toti pensionarii minieri cu peste 5 ani in subteran sa beneficieze de contravaloarea drepturilor cuvenite: 4000 Kw/an si 3 ratii de carbune a 3 tone/an, fara restrictii, direct pe cupoanele de pensii, prin trecerea acestora in sarcina Ministerului Muncii.

2. Bani mai multi pentru angajati si angajatori!
Am obtinut, in baza solicitarii mele din Comisia tehnica de negociere a Codului fiscal, diminuarea contributiilor la asigurarile sociale si scaderea impozitului pe dividente la 5%.
3. Mai multe locuri de munca pentru tineri si facilitati pentru angajatori!
Am gandit, propus, promovat si legiferat facilitati la prima angajare pentru TOTI TINERII cu varsta cuprinsa intre 16-35 ani, prin legea numita generic Primul loc de munca.
4. Bani mai multi pentru Valea Jiului!
Am legiferat si obtinut:
infiintarea unei noi rute de circulatie pe calea ferata pana in Petrosani – ”Trenurile zapezii” si am obtinut reducerea cu 25% a tarifelor biletelor CFR pentru aceste trenuri, ceea ce a incurajat cresterea numarului de turisti si a incasarilor din turism in statiunile montane din Valea Jiului;
diminuarea pretului la apa prin reducerea TVA la 9%, in baza amendamentului depus la Codul fiscal. Totusi pretul apei in Valea Jiului este nejustificat de mare. Ca presedinte de consiliu judetean, prima hotarare pe care o voi semna va fi SCADEREA cu 25% a pretului unitar al apei potabile si scoaterea de pe factura a apei meteorice!

Platforma ”Alianta pentru Hunedoara” va ofera tuturor celor care aveti un proiect bun pentru comunitate sansa sa il puneti in aplicare, cu sau fara implicare politica directa.

Cred in Hunedoara si in viitorul ei!

Cu stima,
Senator Haralambie Vochitoiu