Petrila si Aninoasa, unde alegerile au scos cele mai colorate consilii locale, viceprimarii au fost stabiliti cu usurinta. La Petrosani, ”nimeni nu se intelege cu nimeni”, ca urmare PD-L este dispus sa isi asume lipsa unei majoritati simple (inca un consilier), dar cu grija mare la atitudinea ”de visator cu ochi deschisi” a fostului si viitorului viceprimar.

In dorinta unora care au visat la posturile de viceprimari acolo unde nu exista majoritate in consiliile locale, in urma alegerilor din 10 iunie, dar si postul de vicepresedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, s-au facut speculatii, sau purtat negocieri si unii politicieni si-au facut sperante, in special cei de la PP-DD.

Dar, prim vicepresedintele PSD Hunedoara si liderul filialei Lupeni, Sorin Vasilescu, spune ca la CJH lucrurile sunt clare. ”La Consiliul Judetean avem o majoritate absoluta, adica 18 consilieri din totalul de 33, deci cu unul mai mult peste cei 17. Vicepresedintii raman cei care au fost nominalizati de presedintele CJH, adica Ioan Rus-PSD si Tiberiu Balint-PNL”- a declarat Sorin Vasilescu, dezmintind ca CJH ar avea nevoie de sprijinul PP-DD in acesta situatie.

Alte doua localitati din cele trei care nu exista majoritati in consiliul local –  coloratura politica neapropiidu-se nici de o treime din total consilieri necesari la doua dintre ele – si-au rezolvat neasteptat de rapid problema.

Petrila are un viceprimar PSD, Vasile Jurca, fost director pe la APIA prin 2009, in conditiile in care consiliul are in componeta 5 consilieri PSD, 5 –USP, 3 – PNL, 3 – PC, 3 – PP-DD.

Si Aninoasa are viceprimar, in persoana liberalului Adrian Albescu, cel numit la cald, chiar in noaptea numararii voturilor, de catre noul primar al orasului Constantin Dunca.

”La Petrosani nimeni nu se intelege cu nimeni”, spun surse din USP si USL. Ce-i place primarului si PD-L-ului, nu-i place USL-ului si viceversa, iar cu PP-DD nu indrazneste nimeni sa negocieze pe motiv de ”inconsecventa dovedita in timp de politicianul Vochitoiu”, actual lider al PP-DD. Este posibil ca viceprimarul de pana acum, Cludiu Cornea, sa ramana in aceasta functie si in urmatorii patru ani, PD-L asumandu-si lipsa unui cosilier pentru a avea o majoritate simpla. Certitudinea va veni o data cu validarea consilierilor, timp in care multe se pot schimba.

Un singur lucru au reclamat cetatenii Petrosaniului lui Claudiu Cornea, fost si viitor viceprimar: atitudinea. Sa nu-si mai pileasca unghiile, cu zambet de nostalgic, in timp ce cetatenul se afla pe scaunul din fata sa, in audienta; sa nu mai asculte muzica in timp ce cetateanul isi spune pasul; sa nu se mai roteasca/legene cu scaunul in aceesi situatie si nici sa mestece guma in timp ce priveste absent te miri unde creand asfel impresia ca nu asculta ceea ce i se spune, sau in cel mai rau caz fiind vorba de desconsideratie – spun multi dintre petrosaneni, si din Aeroport, si din Colonie, si din Dimitrof…

Ileana Firtulescu