Nici bine n-a fost inaugurat segmentul de drum reabilitat între Iscroni-Aninoasa si Vulcan cã deja pe o portiune a si fost vandalizat.

Tronsonul din DN 66A cuprins între kilometrul 0+000 si kilometrul 3+847 (din Livezeni, de la intersectia cu DN 66, pânã la intrarea în municipiul Vulcan) a fost modernizat si dat în folosintã fãrã restrictii în urmã cu câteva luni, iar pe o portiune periculoasã s-au montat parapeti din beton asftel încât soferii sã nu ajungã cu masinile în casele de pe marginea drumului.

Pe fiecare parapet de protectie au fost puse si balize reflectorizante însã, la scurt timp, acestea au dispãrut sau au fost distruse intentionat dintr-un motiv incredibil. Cei care treceau pe lângã parapeti îsi agãtau hainele în plãcute, chiar dacã circulatia pietonilor este interzisã pe drum, pentru cã existã zonã pietonalã. Familiile care au casele în curba periculoasã se tem cã în orice noapte se pot trezi cã le intrã o masinã în case.

”În spatele parapetilor este trotuar dar nu le place sã meargã pe acolo, vor pe drum. Cum circulã masini si drumul e îngust îsi agãtau hainele în plãcute, asa cã le-au furat sau le-au distrus. Au mult tupeu pentru cã Politia este la doi pasi si cele care au rãmas încã vor fi si ele rupte în scurt timp”, spun oamenii. CNADNR va înlocui ”ochii de pisicã” unde este cazul iar cei care sunt prinsi cã distrug semnalizãrile riscã dosar penal.

Maximilian Gânju