„Trebuie sã sustinem valorile, sã le pretuim pentru a le a avea. Petrosaniul, Valea Jiului, este o valoare prin oamenii si prin copii. Asa este orice loc din lume. Îi felicit din toatã inima pe acesti copii minunati, pe pãrintii si pe antrenorii lor. Succes în continuare!” – Costel Avram, presedinte Asociatia Culturalã „Rosa Multiflora” Petrosani.

„Îi felicit si la mai mare! Sunt tare mândrã de ei pentru cã stiu si stim cu totii cã existã un zid, chiar dacã e construit pe nisip, între copiii din Valea Jiului si restul tãrii. Ei l-au înlãturat si de aceastã datã” –  Felicia Vitan, director Crucea Rosie Petrosani. CSS Petrosani cucereste de câtiva ani laurii podiumurilor la gimnasticã aerobicã. Asa s-a întâmplat si sãptãmâna trecutã, când, la a XIX editie a Concursului National  „Cupa Cetãtii” la gimnasticã aerobicã, la juniori II si III, copiii Vãii Jiului au obtinut 10 medalii si patru mentiuni, podiumul arãtându-se neîncãpãtor la categoriile perechi, trio si grup. Practic au luat toate medaliile pe care si le-au propus, antrenor si sportivi fiind extrem de realisti, constienti fiecare de valoarea sa, functie de anii de muncã sustinutã cu privatiuni de tot felul. Si nu este usor sã fii campion… Satisfactia acestei munci – an dupã an, fãrã pauzã, de antrenamente pânã la epuizare este performanta si aprecierea. Cu performanta tinerii stiu cum este, stiu cã trebuie sã ardã fiecare etapã si sã nu-i pãrãseascã niciodatã determinarea. Dar aprecierea, recunoasterea performantelor? Pare îngrijorãtor cuantumul premiilor, în bani, acordate sportivilor medaliati într-un concurs national: 40 ron pentru locul I, 30 ron – locul II si 20 ron – locul III… Cum motivezi un tânãr sã facã performantã?

Rãmâne totusi administratia localã si societatea civilã…

Sâmbãtã, la Petrila, Asociatia Culturalã „Rosa Multiflora”, prin presedintele acesteia Costel Avram, si Crucea Rosie Petrosani, prin director Felicia Vitan si voluntarii Mariana Popa si Ileana Firtulescu, si-au arãtat aprecierea si consideratia fatã de micii campioni, multiplu medaliati la Concursul National „Cupa Cetãtii” – Deva, 2016, si fatã de antrenorul, Elena Becze, care s-a ocupat direct de micii gimnasti. Cei 13 participanti la competitie au fost felicitati si li s-au oferit cadouri si câte un plic cu 100 ron, iar antrenorului 150 ron.

Câd au aflat ce sumã contine plicul înmânat, copii au strigat: yees!, dada!, exclamatii însotite de semnele aferente… reusitei. Abia atunci am întrebat de ce atâta bucurie si am aflat sumele oferite, în competitii, medaliatilor. „Trebuie sã sustinem valorile, sã le pretuim pentru a le a avea. Petrosaniul, Valea Jiului, este o valoare prin oamenii si prin copii. Asa este orice loc din lume. Îi felicit din toatã inima pe acesti copii minunati, pe pãrintii si pe antrenorii lor. Succes în continuare!” – a declarat Costel Avram, presedinte Asociatia Culturalã „Rosa Multiflora” Petrosani. „Îi felicit si la mai mare! Sunt tare mândrã de ei pentru cã stiu si stim cu totii cã existã un zid, chiar dacã e construit pe nisip, între copiii din Valea Jiului si restul tãrii. Ei l-au înlãturat” – a spus Felicia Vitan, director Crucea Rosie Petrosani.

Cei 13 sportivi de la CSS Petrosani, medaliati la „Cupa Cetãtii” sunt: Vlãdut Popa, Eric Deli, Andreia Klauszman, Andra Dãnilã, Alexandra Popa, Denisa Giol, Gergiana Chelaru, Daniel Anton, Ioana Badea, Adina Istrate, Darius Branda, Andreea Sotângã, Nicoleta Patrichi. Antrenor principal – Elena Becze.

Corina Iancu