Directia Generalã Anticoruptie (D.G.A.) din cadrul Ministerul Afacerilor Interne sãrbãtoreste astãzi 11 ani de la înfiintarea sa ca structurã specializatã în prevenirea si combaterea coruptiei în rândul personalului MAI.

“În cei 11 ani de activitate în lupta împotriva coruptiei, institutia noastrã s-a dezvoltat permanent atât pe palierul activitãtilor de prevenire, cât si a celor de combatere a faptelor de coruptie, consolidându-si rolul la nivel institutional. Prevenirea coruptiei reprezintã o prioritate, concretizatã prin desfãsurarea unor activitãti de instruire si informare în rândul personalului propriu, dar si prin campanii de constientizare a societãtii civile, în dorinta expresã de schimbare a mentalitãtii populatiei în ansamblul sãu”, se aratã într-un comunicat de presã remis cotidianului Cronica Vãii Jiului.

Prin toate actiunile sale, D.G.A. promoveazã legalitatea, integritatea, onestitatea si profesionalismul ca standarde atât pentru personalul propriu, cât si pentru cel al M.A.I.Ca principal canal de comunicare cu publicul, linia TelVerde anticoruptie 0800.806.806 pune la dispozitia cetãtenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de coruptie, putând fi apelatã gratuit din orice retea de telefonie fixã sau mobilã de pe teritoriul României.La nivel local, D.G.A. este reprezentatã de Serviciul Judetean Anticoruptie Hunedoara, al cãrui sediu se aflã în mun. Deva, str. Mihai Eminescu nr. 130, telefon/fax 0254-223700. Cetãtenii judetului Hunedoara care vor sã ia atitudine împotriva actelor de coruptie pot face acest lucru printr-o sesizare la linia gratuitã Telverde 0800.806.806, prin e-mail la adresa: hunedoara.dga@mai.gov.ro, direct la sediul structurii judetene sau cu ocazia programului de audiente, respectiv în fiecare zi de miercuri, între orele 12,00 – 15,00, la sediul Institutiei Prefectului judetului Hunedoara.