Un somer vrea sã schimbe ceva. Vrea sã aibã ocupatie si tânjeste la fotoliul de primar. Opt candidati se dueleazã la Petrosani pentru fotoliul de primar. Unii îsi doresc mai mult, iar altii mai deloc sã fie primar, dar fiecare candideazã.

Dintre cei opt candidati, unul nu are nicio ocupatie. Adicã este somer. Tocmai de aceea vrea sã fie primar, dar nu pentru a-si umple timpul si buzunarul cu venitul lunar, ci spune el pentru a face ceva pentru comunitate.

Candidatul fãrã ocupatie care nu poate sã facã ceva pentru sine, adicã sã îsi gãseascã un loc de muncã, vrea sã facã ceva pentru comunitate. Si cum aproape toti candidatii parcã au un discurs tras la indigo, acest candidat vrea un turism de calitate, cu un domeniu schiabil comparabil cu cel din Austria, vrea promovarea traditiilor. Candidatul mai vrea sã creeze si locuri de muncã prin atragerea investitorilor si mai vrea… o schimbare. Cert este cã promisiunile candidatilor nu au niciun fel de imaginatie, toate se încadreazã în acelasi sablon. Turism, locuri de muncã, minerit, Universitate. Toate promisiunile lor au aceeasi temã, dar spuse putin altfel. Jumãtate dintre candidati sunt specialisti în domeniul stiintelor. Patru dintre ei sunt de profesie juristi. Altii patru sunt ingineri, unii mineri, altii constructori.

Pentru a nu le afecta în vreun fel imaginea candidatilor si pentrua nu influenta decizia alegãtorilor numele candidatilor nu vor fi fãcute publice. Însã meseriile lor da.

Monika BACIU