Femeia (49 de ani) a luat împrumuturi chiar si pe numele unor morti, iar paguba estimatã de procurori se ridicã la 1 milion de lei. Suspecta va fi cercetatã sub control judiciar au decis procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani.

Escrocheria de proportii a iesit la ivealã dupã ce mai multi pensionari s-au trezit cu pensia tãiatã, desi nu luaserã credite. Oamenii au aflat cã sunt datori la un CAR din Petrosani la care nu au fost niciodatã si au depus plângere pentru înselãciune. ”Eu am fost internatã în spital, am fost bolnavã si bãnuiesc cã cineva care a avut acces la actele mele, a fãcut o copie dupã cartea de identitate si a dat-o unei angajate de la o Casã de Ajutor Reciproc din Petrosani. Au luat un împrumut pe numele meu fãrã ca eu sã stiu de el si dupã ce nu s-a plãtit nici o ratã, mi-a venit somatie acasã. Eram înstiintatã cã mi se retine din pensie si am depus plângere la Politia Petrosani. Eu nu am luat nici un credit, nu am semnat nimic. Sunt mai multi pensionari care au pãtit ce am pãtit eu”, declara, luna trecutã, una dintre victime.

Suspectã pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnãturã privatã si complicitate la înselãciune

Politistii si procurorii au decis, ieri, sã o retinã pe fosta sefã a CAR-ului ca mai apoi, dupã audieri, sã o lase sã plece acasã fiind sub control judiciar pentru urmãtoarele 60 de zile. Politistii Biroului de Investigare a Criminalitãtii Economice Valea Jiului au mai stabilit cã suspecta a înselat 240 persoane în decursul a trei ani de zile, paguba fiind de 1 milion de lei. ”Politistii au stabilit cã suspecta, în calitate de casier si ulterior de presedinte al unei institutii financiare nebancare, în perioada 2012 – 2015, a întocmit peste 240 de contracte de împrumut fictive, în valoare totalã de peste  1.000.000 de lei, folosind documente false în numele titularilor de contracte si ale girantilor (unii dintre acestia fiind chiar decedati la data acordãrii împrumutului), însusindu-si sumele de bani obtinute”, a declarat, Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt IPJ Hunedoara.

Potrivit unor surse, directoarea CAR-ului ar avea si complici care puteau pune mâna pe documentele personale alte victimelor si i le livrau în schimbul unei recompense.

Maximilian Gânju