Minerii si energeticienii se agatã de orice promisiune care ar putea salva Complexul Energetic Hunedoara. Liderii salariatilor Complexului Energetic Hunedoara s-au întâlnit cu presedintele PSD, Liviu Dragnea. Acestia i-au cerut salvarea societãtii energetice.

“Am cerut în cadrul campaniei “Hunedoara suntem noi” sprijin politic pentru situatia în care aflã Complexul Energetic Hunedoara, iar dintre toti actorii politici ai judetului, cei mai activi, în ceea ce priveste Complexul Energetic Hunedoara par a fi cei de la PSD, motiv pentru care am avut si întâlnirea cu presedintele PSD, Liviu Dragnea. Nu a fãcut promisiuni, a luat act de solicitãrile noastre, de situatia CEH si asteptãm sã sustinã, cel putin în fata Guvernului, functionarea pe mai departe a CEH si salvarea locurilor de muncã”, a declarat Cristian Istoc, vicepresedintele Sindicatului Muntele.

Discutiile vin pe fondul întâlnirii care a avut loc sãptãmâna trecutã între liderii minerilor si oamenii politici din zonã. Sindicalistii sunt constienti de faptul cã în aceastã perioadã se promit multe. “Luãm si noi în considerare faptul cã este an electoral si promisiunile pot sã fie mai generoase, dar nici nu avem alte variante sau alti aliati pe care i-am putea atrage în lupta pentru salvarea CEH”, a mai subliniat sursa citatã. De la tehnocrati, sindicalistii de la CEH nu au primit niciun rãspuns.

“Din pãcate, la nivel de minister si la nivel de Guvern comunicarea în zona noastrã lasã de dorit, probabil asa se comportã tehnocratii”, a conchis Istoc. Liviu Dragnea le-a promis liderilor angajatilor CEH cã va discuta sãptãmâna viitoare cu Dacian Ciolos, premierul României despre Complexul Energetic Hunedoara.

Monika BACIU