Procurorii Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Bucuresti instrumenteazã un dosar de evaziune fiscalã cu un prejudiciu de aproape 10 milioane de euro. Zeci de perchezitii au avut loc, ieri, iar anchetatorii au descins si la firma hunedoreanã

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Bucuresti si politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Ilfov — Serviciul de Investigare a Criminalitãtii Economice cerceteazã o retea de evazionisti care se ocupa cu achizitii si prestãri de servicii fictive creând un prejudiciu statului de circa 50 de milioane de lei. Nu mai putin de 82 de perchezitii au fost efectuate pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Ilfov, Dâmbovita, Giurgiu, Brãila, Arad, Dolj, Sibiu, Constanta, Mehedinti, Hunedoara si Prahova, în vederea ridicãrii de documente financiar contabile si înscrisuri de la sediul social al unor societãti comerciale si domiciliile unor persoane fizice, cu privire la care existã indicii temeinice de comitere a infractiunilor de evaziune fiscalã si complicitate la evaziune fiscalã.

”Din cercetãrile efectuate pânã în prezent, a rezultat faptul cã, în perioada 2014 – 2016, în contabilitatea mai multor societãti comerciale active au fost înregistrate achizitii/ prestãri de servicii fictive, de la un numãr de 11 societãti cu comportament de tip fantomã, înfiintate în acest sens, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de aproximativ 50 milioane lei (echivalentul sumei de aprox. 10 milioane Euro), reprezentând impozit pe profit si TVA de platã. În cauzã se efectueazã acte de cercetare specifice fazei de urmãrire penale fatã de 48 de suspecti, împotriva cãrora s-a dispus efectuarea în continuare a urmãririi penale sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de evaziune fiscalã, respectiv complicitate la evaziune fiscalã”, au declarat anchetatorii. Acestia au pus în aplicare 28 de mandate de aducere pe numele unor suspecti care au fost audiati în cauzã.

Maximilian Gânju