Învatã la liceele din Petrosani, dar modul de predare este diferit. Pentru cã au vrut sã vadã cum se desfãsoarã cursurile la alte licee, tinerii din cadrul Consiliului Consultativ al Elevilor au fãcut un schimb de experientã.

Nu au fost plecati la alte licee din tarã sau de peste hotare, ci au petrecut câteva ore la celelalte unitãti de învãtãmânt de pe raza localitãtii. În urma acestei experiente, elevii au ajuns la concluzia cã diferã modul de predare, dar si anumite materii care sunt specifice unor filiere educationale.

“Noi am fost la Colegiul Economic Hermes unde am participat la o orã de gastronomie. Acolo am preparat niste ouã umplute, dar am vãzut si alte retete”, spun elevii Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din Petrosani. Altii au participat la ore de limba si literatura românã, iar constatarea lor a fost cã nu diferã materia, ci doar modul de predare.

“Noi am fost la o orã de limba românã, iar acolo am participat activ, am rãspuns la întrebãrile doamnei profesoare”, au spus alte eleve ale aceluiasI liceu. Initiativa a pornit de la o elevã care a vrut sã vadã care este diferenta între liceele din localitate.  “Sunt elevã la Liceul tehnic Dimitrie Leonida, iar acest proiect a fost ideea mea. Am vrut sã vãd cum este la celelalte licee din Petrosani mai ales cã tot timpul este concurentã”, a spus  Lorena Lupulescu.  Primarul municipiului Petrosani a sustinut de la început initiativele tinerilor, ba mai mult i-a încurajat sã vinã cu idei care, în primul rând, sã le fie lor utile. “Vã felicit pentru initiativã si pentru ideea de a face acest schimb de experientã. E un lucru benefic si cu aceastã ocazie ati avut ocazia sã vã cunoasteti mai bine voi elevii, dar si sã cunoasteti si pe ceilalti profesori si modul în care se interactiuneazã între elevi si profesori”,  le-a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, elevilor prezenti la actiune. Schimbul de experientã dintre liceenii din Petrosani a ajuns la final, astfel cã acestia si-au împãrtãtit opiniile.

Monika BACIU