Asupra angajatilor Complexului Energetic Hunedoara planeazã, de câteva sãptãmâni, o stare de incertitudine. Iesirea din insolventã a aruncat în aer societatea.

Nici reprezentantii societãtii nu stiu exact care e situatia în momentul de fatã în ceea ce priveste anumite drepturi. Cel mai disputat act este cel care face referire la contractul colectiv de muncã. Angajatii vor ca acesta sã producã, din nou, efecte, având în vedere faptul cã societatea a iesit din insolventã. oficialii companiei sunt însã de altã pãrere.

“Este un proces pe rol, a fost amânatã pronuntarea pentru cã instanta asteaptã motivarea Curtii de Apel. Prin urmare, dacã lor nu le este clar din punct de vedere juridic, nu as putea sã spun ceva cu caracter de certitudine. Dacã o instantã asteaptã o motivare de la o altã instantã ca sã se pronunte înseamnã cã sunt niste dubii”, a declarat Dan Agrisan, presedintele Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara. Mai sunt si alte mãsuri luate în perioada insolventei, care acum, angajatilor li se par nedrepte. Mai exact este vorba de acel concediu de asteptare. Potrivit lui Agrisan, aceste mãsuri vor produce în continuare efecte, motivatã fiind nevoia de reducere a cheltuielilor societãtii. “Sunt mãsuri care au fost luate indiferent de starea de insolventã, juridicã si judiciarã declaratã de instantã, sunt mãsuricare tin de situatie economicã a societãtii, de reducerea costurilor, indiferent cã era societatea sau nu în insolventã. Aceste mãsuri puteau fi luate de orice fel de administrator. Nu sunt mãsuri care sã fie anulate pe motiv cã s-a anulat procedura insolventei”, a mai subliniat sursa citatã. Astfel, deocamdatã salariatii Complexului Energetic Hunedoara îsi vor desfãsura activitatea dupã acelasi program precum în timpul insolventei.

Monika BACIU