Petrosaniul nu este ocolit de investitori – 5 investitori în 6 luni

Petrosaniul nu este ocolit de investitori, iar administratia de aici nu i-a defavorizat  pe cei care au încercat sã vinã în zonã cu afaceri. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi sustine cã au fost 5 angajatori interesati de zona noastrã, în ultima jumãtate de an, au cerut hale si apoi au zis cã vor reveni. Deocamdatã, însã, nici unul nu a mai venit, poate si pentru cã de la noi s-au dus la Gorj si Caras Severin.

Au vrut sã facã o fabricã de confectii, iar investitorii erau italieni. Altii au cerut o halã pentru realizarea unor componente electrice. Au venit si investitori care au vrut sã confectioneze aici huse de masini, altii componente auto, sau piese.  Nu au mai revenit, dupã discutii si, spune primarul din Petrosani, poate au gãsit în alte locuri oportunitãti mai avantajoase pentru ei, dar în niciun caz nu au fost împiedicati.

„Se tot lanseazã ideea cã noi am fi blocat investitorii, cã existã grupuri de interese, care în jurul nostru fac nu stiu ce. Total fals! În Petrosani, structura majoritarã a investitorilor este legatã de  servicii, comert si turism. Nu sunt în partea de productie si vã întreb eu cine ar avea interesul, dintre cei existenti, sã nu vinã investitori care sã facã productie si care sã fie beneficiarii si clientii lor? Este o aberatie!”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Bugetul pe acest an pentru investitii este la Petrosani de 68.000 000 de lei si din acesti bani administratia va crea si hale de care acesti investitori au nevoie. În plus, o mare parte se duc pe lucrãrile deja începute si o parte pleacã spre investitiile din Parâng. „Cerintele potentialilor investitori au fost sã le dãm si sã le punem la dispozitie o situatie cu halele pe care le aveti în proprietate si sunt disponibile, fie cã sunt pe domeniul public, fie private. Am fãcut aceastã situatie, i-am pus în contact direct cu proprietarii de hale, au luat legãtura, au vizitat, dar nu a fost nimeni refuzat”, a mai adãugat primarul din Petrosani.

Investitiile în zona Vãii Jiului sunt, poate, gândite si din perspectiva distantei prea mari pânã la autostradã, iar unul dintre cei care a purtat discutii la Petrosani s-a dus deja la Orãstie. Si apoi, de vinã este si imaginea Vãii Jiului, pe care nimeni nu s-a sinchisit sã o schimbe. Ba mai mult, a fost lovitã oricând si pe orice subiect.

Diana Mitrache

Advertisements

3 comentarii la „Petrosaniul nu este ocolit de investitori – 5 investitori în 6 luni

 • 17 mai 2016 la 21:44
  Permalink

  m-a rugat cineva sa ma interesez de o hala executata silit in Livezeni, cu greu am reusit sa aflu date concrete despre ea si terenul pe care se afla, pe om il interesa situatia juridica a terenului de sub hala…am umblat de la cadastru si publicitate imobiliara la primarie, la primarie la biroul cadastru am fost tratat cu iritare, trimis la taxe si impozite, abia acolo am aflat ceva concret despre teren…trebuia sa treaca in patrimonial primariei de la EM Livezeni, nu stia nimeni concret daca a trecut sau nu (sau nu vroiau sa stie), m-au tot dus cu vorba si omul a plecat acolo unde a primit teren in concesie ….

 • 17 mai 2016 la 22:45
  Permalink

  !!! Cam acelasi lucru ne spun toti cei care se vor alesi ! [O sa facem si-o sa dregem, si-o sa va bagam dupa care o sa va scoatem, bla,bla,bla] …Noi nu stim decat sa plantam panselute sa plombam drumuri, sa dam cateva ajutoare, cateva povesti si promisiuni pentru adormit tampiti si cam la atat se limiteaza capacitate unui primar, fie el din PSD, PNL, UNPR in anul de gratie 2016. Restul activitatii este in interesul personal si al grupului de profitori zonali.
  Bla, bla, bla, functii prea mari pentru oameni mici si mediocrii.
  Toti cretini astia nu au inteles in 26 de ani de la revolutie ca: A crea locuri de munca in zonele pe care le pastoresc, este obiectivul principal pana la sfarsitul mandatului. Acest lucru aduce prosperitate si bunastare, cretinilor.
  NU vreau sa mai aud lamentarii imbecile de genul: ca nu vor, ca ne ocolesc, ca este prea departe de Las Vegas si nu are iesire si partie la mare.
  Cretinilor de „politicieni mediocrii” din ori care partid ati fi.
  Tineti minte !!! Valea Jiului nu este toata plina de tampit de genul noi muncim si nu gandim.
  Deabea astept sa va plesnesc peste bot la vot, de sa va sara mucii.
  Si nu uitati tampitilor ! Fiecare vot conteaza. Chiar si un singur vot poate face diferenta, iar acest lucru ar trebui sa va dea fiori, din ori ce partid ati fii: Penali puscariasi securisti din Partidul Comunist PSD, puturosii si profitorii de conjuctura din PNL, lichelele jegoase penale din UNPR.

 • 17 mai 2016 la 22:52
  Permalink

  io zic ca uite ca ce fata de smecher sio tras domnu premar. io nu am treaba cu el numai ca cred ca se putea face mai multe in orasu asta. pacat de verde ceo fost centru si acum ii numa beton si pavele din alea ce ies in fiecare iarna. ceva smecherii or fost. in orice caz, un sfat pentru viitoru premar, cum se zice la noi in secuime;
  Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér! no, care stie….

Comentariile sunt închise.