ApaServ Valea Jiului reactualizeazã devizele pentru obiectivul de investitii care prevede realizarea unui canal colector în statiunea montanã Straja. În acest sens, municipalitatea de la Lupeni a aprobat completarea unei hotãrâri de consiliu local pentru aprobarea documentatiei tehnico-economice la faza studiului de fezabilitate si a aprobat finantarea proiectului din bugetul propriu.

“Având în vedere solicitarea SC ApaServ Valea Jiului SA (…) prin care solicitã actualizarea devizului general si a devizelor pe obiect astfel încât valoarea aprobatã de consiliul local al municipiului Lupeni sã cuprindã si cheltuieli de proiectare, taxele si avizele necesare, diverse si neprevãzute omise din documentele initiale dupã verificarea documentatiilor, am constatat ca cererea fiind întemeiatã. Într-adevãr din documentatia depusã, respectivele articole de deviz au fost omise. Verificând noua documentatie am constatat cã aceste articole de deviz nu afecteazã valoarea generalã care se pãstreazã la valoarea aprobatã initial de consiliul local al municipiului Lupeni (…) 1.742.813 lei cu TVA”, aratã Cornel Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

Obiectul 1 – tronsonul 1 cuprinde preluarea acestora din toate ramificatiile statiunii, printr-o conductã colectoare din polietilenã de inaltã densitate (…), avand o valoare estimatã, conform devizului general de 2.424.930 lei cu TVA. Obiectul 2 – tronsonul 2 de canalizarea din PVC, (…) care deverseazã în colectorul orasului Lupeni, pe strada Liliacului (…), cu deversare în continuare în colectorul ce duce la statia de epurare Dãnutoni, având o valoare estimatã, conform devizului general de 1.742.813, cu TVA”, se mai aratã în documentele CJH.

Reteaua de canalizare din interioriul statiunii ar urma sã fie realizatã de SC ApaServ Valea Jiului, în cadrul unor lucrãri de investitii efectuate din sursele proprii ale operatorului regional de apã.

Monika BACIU