Atentie la hoti! Este îndemnul Politiei, în zilele de sãrbãtori, ca si în cele premergãtoare. Suntem avertizati sã ne tinem casa în sigurantã si portofelul în piete, ca sã nu ajungem victime sigure ale hotilor, care nu au sãrbãtori si poate sunt activi.

Politistii hunedoreni ne sfãtuiesc sã nu uitãm cã hotii actioneazã cu precãdere de sãrbãtori. Preferã locurile aglomerate si vor actiona, asa încât suntem singurii rãspunzãtori pentru ceea ce ni se întâmplã, dacã nu ne luãm mãsuri de precautie. „Politistii hunedoreni deruleazã si ei aceastã campanie intitulatã „Invitatie deschisã la furt”, care este destinatã proprietarilor de locuinte, iar scopul demersului preventiv este informarea si sensibilizarea proprietarilor, prin adoptarea comportamentului preventiv în ceea ce priveste locuinta proprie. Din statisticile politiei, a rezultat cã unul din 4 furturi ddin locuinte este favorizat de neatentia proprietarilor, tocmai de aceea le recomandãm sã vorbeascã doar cu persoanele de încredere despre o posibilã plecare în concediu, sã nu facã publicã pe internet plecarea de acasã pentru perioade mai lungi, iar  când lipsesc de acasã, sã nu lase ferestrele deschise, nici mãcar cele de la balcon”, a spus Laura Bradu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.

În perioada urmãtoare, politistii de ordine publicã vor organiza o serie de actiuni stradale, în care vor distribui materiale cu sfaturi preventive, dar si întâlniri cu proprietarii de locuinte, în scopul reducerii numãrul de furturi de pe casa scãrii sau din locuinte, comise din neglijenta proprietarilor.

Diana Mitrache