Rãmâne cum am stabilit: Bogdan Tâmpãu a distrus organizatiile locale ale Partidului National Liberal din Valea Jiului! Cu o gândire îngustã, Tâmpãu a sacrificat, pânã acum, douã organizatii ale partidului doar pentru a demonstra, probabil, la Bucuresti cã de când este presedinte a reusit sã atragã în barca liberalã doi primari. De fapt, totul este doar o amãgire, care însã pe termen lung poate duce la disparitia a încã unui partid istoric, PNL… Si asta dupã ce criptocomunistii au reusit acelasi lucru cu PNTCD.

Organizatia localã a Partidului National Liberal din Petrila este pe punctul de a rãmâne fãrã birou de conducere. Majoritatea celor care conduceau organizatia localã si-au înaintat demisiile din partid. Nu mai putin de 22 demisii s-au înregistrat la Petrila pânã ieri si astãzi se mai anuntã încã 10 demisii. A plecat majoritatea biroului de conducere al PNL Petrila, printre care, pe lângã fostul presedinte Costel Avram, se numãrã copresedintele organizatiei de femei si consilier local Doinita Maria Bãlãnesc, copresedintele TNL Petrila, Daniel Preda, profesorii Ana si Iulian Doda, Chinta Radu, Rolland Szedlacsek si alti membri ai biroului. Demisia este pusã pe seama nerespectãrii statutului, a codului de eticã al PNL si a modului cum actuala conducere judeteanã si cea localã a PNL Petrila întelege sã abordeze problemele organizatiei.

“PNL la Petrila rãmâne doar PDL, USP, UNPR, PC si oameni care se erijeazã în oameni poolitici, dar care apar doar din 4 în 4 ani pentru o listã. Nu sunt oameni de cursã lungã cu care sã poti construi, care sã munceascã pentru o organizatiei politicã, care sã fie prezenti acolo si la vreme bunã si la vreme rea. Cu penele altuia te poti împodobi, dar nu poti zbura cu ele si asta cred cã actualii liberali când vor iesi în campania electoralã sub umbrela PNL, electoratul din Petrila si oamenii care au solidarizat cu noi si au aderat la actiunile noastre si la spiritul nostru de schimbare si de reînnoire si de bunãstare a Petrilei  îsi vor aminti cã, de fapt, nu ei au reprezentat si reprezintã PNL Petrila”, a declarat Doinita Bãlãnesc.

Liberalii cu state vechi nu cred în actuala conducere politicã impusã de Bogdan Tâmpãu doar de dragul de câstiga alegerile locale de la Petrila.

“Eu nu mai cred în Ilie Pãducel, actualul presedinte numit al PNL Petrila, încã din 2012. Desi atunci a câstigat alegerile, de câte ori am avut ocazia am spus clar si rãspicat cã este primarul orasului Petrila, dar doar legal, pentru cã numãrul de voturi obtinut si anume doar 3000 din peste 12.000 si ceva, nu-l mai recomandã în fruntea urbei. Urmãrindu-i activitatea în administratie în ultimii patru ani stiu exact ce poate oferi petrilenilor si atunci niciun partid politic nu mã poate convinge sã mint alegãtorii cã eu cu Ilie Pãducel putem forma o echipã”, a mai spus sursa citatã.

Doinita Bãlãescu este de pãrere cã Bogdan Tâmpãu nu are nicio calitate care sã îl recomande pentru a conduce un judet, având în vedere fatpul cã nu poate gestiona probleme din cadrul organizatiei.

“Consider cã dacã un presedinte de partid nu poate sã aibã grijã de propria organizatie si de proprii membri nu poate sã aibã grijã nici de locuitorii unui întreg judet. Dacã nu poti gestiona situatia dintr-o organizatie si sã pui pret pe oamenii tãi, nu poti sã fii drept si corect si sã iei decizii bune si pentru locuitorii unui întreg judet. El a fost un presedinte numit, valoarea lui nu s-a vãzut printr-un  congres prin care sã fie ales de organizatii. Singurul lucru care nu ar fi târziu ar fi sã îsi punã în aplicare decalogul si sã îsi respecte criteriile de integritate”,  a conchis Doinita Bãlãnesc.  Fostul vicepresedinte PNL, Doinita Bãlãnesc nu s-a decis dacã va candida ca independent, însã sperã cã cetãtenii sã tinã cont de activitatea politico-comunistã a lui Pãducel.   “Nu am luat nicio decizie politicã. Mereu se spunea cã liberalii sunt altfel si pânã în ultimul moment am crezut cã promovatul si dezbãtutul decalog de integritate vor tine cont de el si la Petrila, în ceea ce îl priveste pe Ilie Pãducel. El spune cã a încasat 3800 de lei ca activist de partid”,  a conchis Doinita Bãlãnesc.

Bogdan Tâmpãu – în numele PCR, adio!

Presedintele Noului PNL Hunedoara, Bogdan Tâmpãu, motiveazã demisiile liberalilor din organizatia de la Petrila ca fiind o consecintã fireascã a plecãrii fostului presedinte ales Costel Avram si cã acestia, în majoritate, sunt angajati ai SC ApaServ. Eroare, spun liberalii demisionari. Doar patru din cei 12 sunt angajati cu vechime mult mai mare ca aceea a lui Avram si la respectiva societate, si în PNL, unde demisionarii au activat si  ”s-au bãtut” cu PCR, PSD si PD de dinainte de 89 si dupã. Adevãratul motiv, invocat de fiecare demisionar în parte, este punerea în fruntea PNL a celui ce a fost prim secretar PCR, Ilie Pãducel. Socul numirii unui candidat PCR-ist, PD-ist, PSD-ist, actual primar al orasului Petrila, Ilie Pãducel, a creat un adevãrat cutremur în organizatia PNL Petrila, pentru cã ani la rând în aceastã localitate s-au dus lupte grele cu ”gãsti” care au sugrumat comunitatea. Desi conducerea judeteanã, care l-a primit cu bratele deschise, a cunoscut si cunoaste contestarea lui Pãducel care nu are nimic în comun cu liberalismul, ci dimpotrivã a fost secretar PCR, se leapãdã cu mare usurintã de cei care au activat într-o zonã profund ostilã ideii de liberalism. Bogdan Tâmpãu cunoaste exact situatia, dar pune vina pe cine nu acceptã orice si pe oricine în goanã dupã voturi cu orice pret. ”Unora, înghitirea broastelor râioase le face extrem de rãu, chiar nu pot face acest lucru” – spune un liberal din tatã-n fiu, al cãrui bunic liberal a fãcut puscãrie politicã.  

”Este o consecintã a plecãrii lui Costel Avram din PNL, marea majoritate a acestora fiind angajati ai SC Apa Serv Valea Jiului SA. Fiecare plecare este regretabilã, dar este o alegere personalã. Biroul Politic Local al PNL Petrila va fi completat cu membri supleanti”, a declarat presedintele PNL Hunedoara, Bogdan Tâmpãu, pentru Mesagerul Hunedoarean.

Doar patru dintre demisionari sunt angajati ai Apei Serv cu mult înainte de venirea lui Avram în fruntea societãtii, restul sunt profesori, economisti, doctori, pensionari,  IT-isti, specilalizati în minerit, din diverse societãti comerciale sau institutii. Mai mult, acestia sunt liberali de dinainte de a fi numit presedinte interimar al PNL Petrila, Costel Avram, ba chiar de dinainte de 1989 când PNL era interzis si care au reactivat partidul. Cu sigurantã, cei din urmã nu vor accepta niciodatã un comunist în fruntea lor…   Si la Petrosani s-a întâmplat acelasi lucru, demisiile din Noul PNL au început sã curgã din momentul în care a fost pus ”dusmanul” liberalismului în fruntea mesei  cãlcând în picioare toatã zbaterea organizatiei locale.  Rând pe rând, PDL-istii îi alungã pe motiv cã nu pot face echipã cu liberalii în casa cãrora au venit, ci doar cu sefii judeteni… Peste tot în Valea Jiului existã frãmântãri în rândul liberalilor, asta în timp ce conducerea judeteanã nu vede nicio problemã.

Monika BACIU

Ileana Firtulescu