Servicii VIP decontate pe banii minerilor / Director CEH si clipele sale de relaxare la un hotel cu multe stele

Hotel Palace Sinaia – Complexul Energetic Hunedoara. Salã de fitness, saunã umedã si uscatã, bãi cu sare, masaj si o zonã de relaxare, camere luxoase si spatioase versus îngrijorare, tensiune, cãrbuni, abataje, sobolani si datorii.

Este tabloul angajatilor Complexului Energetic Hunedoara. Numai cã fiecare angajat vede acest tablou din propria-i perspectivã. Dar care este legãtura dintre cele douã entitãti? Un angajat care s-a relaxat la un hotel de 4 stele la Sinaia. Hotel Palace din Sinaia s-a înscris la masa credalã a Complexului Energetic Hunedoara, având de recuperat o sumã, infimã, în comparatie cu ceilalti creditori. Printre oaspetii hotelului de 4 stele din Sinaia se numãra si angajati ai CEH… Dar sa nu credeti ca sunt truditorii din subteran, ci sefii lor care beneficiazã si de servicii VIP decontate din buget. Care buget? Cel de avarie sau chiar dramatic, cum îl caracterizeazã lichidatorul societãtii.

Dar cine este angajatul care a beneficiat de conditiile hotelului de 4 stele din Sinaia? Este nimeni altul decât revocatul director general al societãtii, Emil Florut. Acesta a petrecut câteva clipe de relaxare la Sinaia, la hotelul de lux unde a închiriat nu una, ci douã camere. Poate o fi fost în vreo delegatie si a fost nevoie sã fie cazat si soferul acestuia… sau poate nu. Cert este cã potrivit unor surse, Florut a tinut sã precizeze la acel moment cã “sunt director, fac ce vreau”. Potrivit tabelului preliminar al creantelor, Hotel Palace din Sinaia are de recuperat o sumã modicã de la Complexul Energetic Hunedoara. Este vorba de 795.70 lei, o sumã pe care directorul general o putea achita cu banii de buzunar, având în vedere veniturile salariale. Numai cum a detinut functia de director general a considerat cã si escapadele se plãtesc din bugetul companiei, iar acum hotelul se aflã la masa credalã, creanta de recuperat fiind acceptatã de administratorul judiciar.

Delegatia la Sinaia, decontatã din banii societãtii

Florut s-a pontat ca fiind în delegatie la Sinaia. Care a fost scopul si durata vizitei rãmâne un mister, însã cert este cã banii s-au dus…Emil Florut a fost cel de-al cincilea director general al Complexului Energetic Hunedoara în cursul anului 2015. Drumurile lui Florut au dus spre SINAIA, SATU-MARE, TIMISOARA sau ORADEA, localitatea sa de domiciliu. Florut a fost însã si la Bruxelles cu delegatia Ministerului Energiei pentru a rezolva DEFINITIV SI IREVOCABIL situatia COMPLEXULUI ENERGETIC HUNEDOARA. În data de 25 septembrie a fost numit director general al CEH prin ordonanta corporatistã, iar Florut si-a început prima delegatie în data de 27 septembrie la Bucuresti. Nici nu a luat bine contact cu problemele societãtii peste care a fost pus director cã a si început drumurile. Între 30 septembrie si 1 octombrie directorul general revocat Florut a fost la Timisoara. Deplasarea a costat 555 de lei. În perioada 3 – 6 octombrie 2015 Florut a fost la Oradea, adicã acasã. Pentru aceastã deplasare acesta a decontat 410 lei. Nici nu a ajuns bine la Petrosani, aici unde este sediul de drept al Complexului Energetic Hunedoara cã în perioada 12 – 15 octombrie Florut a fost la Bucuresti si la Sinaia, delegatii pentru care a decontat 1.042,50 de lei. În data de 2 noiembrie, Emil Florut a fost la Satu Mare. Deplasarea în zonã a costat doar 100 de lei. între 20 – 21 noiembrie acelasi director general a fost la Bucuresti si din nou acasã, adicã la Oradea. Anul 2015 este echivalentul dezastrului economic la Complexul Energetic Hunedoara. Ceea ce se dorea a deveni o societate profitabilã a ajuns un dezastru. Anul 2015 s-a încheiat cu datorii de 1,6 MILIARDE DE LEI pentru Complexul Energetic Hunedoara si cu zeci de cereri de intrare în insolventã. Delegatiile la Bucuresti, la SINAIA, Satu-Mare sau Oradea erau “justificate” datã fiind situatia dezastruoasã a societãtii.

Monika BACIU

Advertisements