Primãria Petrila riscã sã piardã finantarea pentru reabilitarea termicã a mai multor blocuri de locuinte, pentru simplu fapt cã se apropie campania electoralã. Peste 200 de familii care ar beneficia de proiectul de reabilitare asteaptã ca alesii locali sã treacã peste rivalitate si sã dea drumul lucrãrilor.

Proiectul privind anveloparea a cinci blocuri de locuinte din localitatea Petrila a fost în asteptare, o lungã perioadã, pe lista proiectelor bugetate de stat, iar hazardul a fãcut ca fondurile sã vinã acum, înainte de campania electoralã. Banii trebuie alocati cât mai repede pentru a nu se întoarce la bugetul statului, însã lupta electoralã dintre primar si viceprimar tine în loc investitia.

”Dupã multe insistente si fãrã lipsã de modestie vã spun cã am stat pe la toate usile pe la Bucuresti, mi s-a aprobat finantarea la blocurile pe care le-am avut în programul de reabilitare, cinci blocuri care nu au fost finalizate în vechiul proiect. Am primit bani de la Guvern si am fãcut proiect de hotãrâre pentru rectificarea bugetului local. De douã ori am convocat sedintã de consiliu si domnii de la PSD, domnul Jurca (n.r. Vasilicã Jurca, viceprimarul localitãtii) fiind presedinte de sedintã, nu au vrut sã aprobe rectificarea de buget. De cel putin trei ani umblu dupã acesti bani, de când avem acest program de reabilitare si de care a rãspuns chiar domnul viceprimar, domnul Jurca. Acum, am adus bani si nu vrea sã rectifice bugetul, pentru cã spune cã e campania lui Pãducel”, a declarat primarul localitãtii Petrila (PNL), Ilie Pãducel. Edilul recunoaste cã si viceprimarul ar beneficia de o imagine pozitivã în campanie, nu doar el, dacã proiectul ar porni. În schimb orice întârziere poate duce la sistarea alocãrii bugetare. ”Trebuie rectificat bugetul foarte repede, pentru a nu pierde banii. Eu si luni am stat de vorbã cu domnul viceprimar si i-am spus acest lucru, iar la ora 13, la sedintã, nu a venit si nu s-a putut tine sedinta”, a mai declarat edilul sef al Petrilei.

Maximilian Gânju