Mai sunt douã sãptãmâni si jumãtate pânã la Sãrbãtorile Pascale asa cã cetãtenii municipiului Petrosani, care beneficiazã de ajutorul sub formã de tichete de masã din partea administratiei publice trebuie sã intre în posesia acestora.

Astfel, dupã ce toate documentatiile au fost depuse, Serviciul Public Local de Asistentã Socialã a municipiului Petrosani a si trimis în lucru tichetele. Mai mult, pentru ca si distribuirea lor sã se facã în conditii optime, dar pentru ca toti beneficiarii sã intre în posesia lor pânã de Paste, cel mai probabil de sãptãmâna viitoare se va da startul distribuirii tichetelor.

”Noi am început preluarea acestor cereri, în luna martie. Am tot asteptat ca oamenii sã vinã sã îsi depunã actele. Am fãcut tabelel centralizatoare si am si încheiat contractul cu firma care se ocupã de emiterea tichetelor sociale, le-am si dat în lucru. Ca atare asteptãm ca tichetele sã ajungã la noi si noi la rândul nostru sã începem sã le distribuim beneficiarilor. Sterãm ca de sãptãmâna viitoare sã începem sã le distribuim” a spus Cristina Mraz, Director SPLAS Petrosani. Procesul de distribuire se va efectua ca si anii trecuti, ba mai mult personalul serviciului va fi suplimentat, tocmai pentru ca numarul beneficiarilor este mare.

”Vom face ca si în anii anteriori. O parte le vom distribui aici unde distribuim si alimentele, cel mai probabil pentru pensionari si persoanele cu handicap, deoarece sunt în numãr mai mare. Somerii vor primii tichetele prin casierie, la fel ca si cei de la ajutorul social”, a mai adãugat Cristina Mraz, Director SPLAS Petrosani. Anul acesta numãrul persoanelor care beneficiazã de acest ajutor din partea administratiei publice locale, oferit înainte de sãrbãtori se ridicã la peste 2800.

”Un lucru foarte important de stiu este faptul cã pe baza acestor tichete pot fi achizitionate doar alimente ci nu bãuturi alcoolice”, a mai spus Cristina Mraz, Director SPLAS Petrosani. Astfel fiecare beneficiar va primi tichete sociale în suma de 70 de lei/ persoanã, cu care sã îsi achizitioneze cele necesare pentru masa de Paste. Comparativ cu anul trecut, suma oferitã de administratia publicã localã a crescut de la 50 lei la 70 de lei.

Adina Pãduraru