Contracandidatii actualului presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot, nu au avut nicio sansa in fata acestuia, cel putin in Valea Jiului.

Molot a primit cele mai multe voturi chiar si la Petrosani, unde putem spune ca este fief PDL si unde candidatul USP, Mircia Muntean, a fost plimbat peste tot de liderii PDL, doar – doar va primi voturile localnicilor.

Chiar daca rezultatele nu sunt inca finale, se prefigureaza o victorie zdrobitoare a candidatului USL pentru presedintia Consiliului Judetean, cel putin pe zona Vaii Jiului. Mircia Muntean, care a renuntat la Primaria Devei pentru un ipotetic loc de primar, a fost batut la scor de Molot, care si-a zdrobit contra-candidatii. La Petrosani, de exemplu, considerat a fi fieful PDL, Mircea Molot are 42, 77% din voturi, in timp ce Mircia Muntean are 37,057% din totalul voturilor valabil exprimate. La Aninoasa, Molot a luat 978 de voturi, iar Muntean 773. La Lupeni, unde clar ne aflam pe terenul USL, Mircea Molot a prins un scor de peste 67%, in timp ce la Vulcan primarul Devei a fost infrant chiar si de candidatul PP-DD, Haralambie Vochitoiu.  Aici, presedintele in exercitiu al CJ Hunedoara a primit 7.101 voturi, in timp ce Muntean are doar 1630 de voturi.

Victoria lui Molot in Valea Jiului nu este tocmai o surpriza, tinand cont ca aceasta zona este „de stanga”, dar a surprins diferenta foarte mare de voturi, tinand cont de campania agresiva a primarului Mircia Muntean desfasurata in Valea Jiului, care nu a ratat nicio nedeie sau petrecere organizata in zona si a impartit TIR-uri cu ciocolata oamenilor de aici.

Carmen Cosman