Turismul din Parâng e pe plus. Sezonul de iarnã a luat sfârsit, iar acum se trage linie. Administratia localã de la Petrosani a fãcut bilantul sezonului de iarnã, iar rezultatele financiare aratã cã cele douã telescaune au adus profit.

84 de mii de lei

Cele douã telescaune care deservesc statiunea montanã Parâng au adus beneficii atât turistilor, care au avut posibilitatea de a alege cu care instalatie de transport pe cablu ajung în statiune, cât si administratiei locale, care si-a adaugat bani la bugetul local. Astfel, în sezonul de iarnã 2015-2016, mai exact în perioada decembrie 2015 – martie 2016, încasãrile la cele douã telescaune au fost de peste 200 de mii de lei.

“Încasãrile au fost de 204.000 lei, iar cheltuielile aproximativ 120.000 de lei”, a declarat Daniel Visan, director executiv DADPP Petrosani.  În statiunea montanã Parâng au functionat douã telescaune, cel vechi si telescaunului TS 3 care pleacã din zona hotelului Rusu si ajunge în zona fostei Cãsute din Povesti. Telescaunul TS 3 a fost inaugurat în anul 2014, acesta fiind realizat prin eforturi proprii ale administratiei locale. Municipalitatea din Petrosani a contractat un credit pentru investitii în valoare de 13 milioane de lei pentru a putea continua lucrãrile de realizare a noului telescaun.

Monika BACIU