Femeia a cerut judecãtorilor Tribunalului Hunedoara sã fie plasatã în arest la domiciliu sau control judiciar. Aceasta este acuzatã cã si-a ucis fetita imediat dupã ce a nãscut-o si apoi i-a aruncat trupul în Jiu.

Judecãtorii Tribunalului Hunedoara au mentinut arestul preventiv în cazul tinerei de 27 de ani, din Lupeni, Andreea Simona Papp, acuzatã de omor calificat, însã, tânãra a contestat decizia sperând sã-i convingã pe magistratii Curtii de Apel Alba Iulia cã poate fi cercetatã în arest la domiciliu sau control judiciar.

Motivele invocate de tânãra mamã care mai are doi copii minori n-au fost suficient de convingãtoare, astfel cã judecãtorii i-au respins, zilele trecute, cererea si au decis cã trebuiesã rãmânã în spatele gratiilor.

Andreea Simona Papp a îngrozit comunitatea din Lupeni, dupã ce un localnic a descoperit trupul unui fãt si dupã investigatiile criminalistilor s-a dovedit cã nou-nãscutul a fost ucis iar ea este vinovatã. Tânãra a fost retinutã de procurori si si-a recunoscut fapta. Imediat dupã nastere, aceasta si-a sufocat fetita iar mai apoi a mers pe malul Jiului de Vest si a aruncat trupul în apã. Simona Andreea Papp a încercat sã-i convingã pe anchetatori cã fetita s-a nãscut moartã si din acest motiv s-ar fi speriat si a încercat sã scape de cadavru.

Procurorii au mai stabilit cã femeia a actionat cu discernãmânt si motivul omorului este legat de faptul cã tinerei i-ar fi fost rusine sã aibã trei copii. Dacã va fi gãsitã vinovatã de omor calificat, tânãra riscã sã stea dupã gratii pânã la 25 de ani.

Maximilian Gânju