Mai multe familii din zona Valea Lupsascã-Vulcan urmeazã sã beneficieze de apã potabilã, dupã ce Apa Serv Valea Jiului si-a luat angajamentul de a extinde reteaua.

Operatorul de apã si canal din Valea Jiului nu a putut ajunge cu reteaua la mai multe familii din zona Valea Lupseascã din Vulcan, în prima parte a programului de extindere a retelelor de apã si canal, dat fiind faptul cã firma care a executat proiectul nu a prins toatã regiunea în documentatia tehnicã.

Astfel, zece familii au sperat în zadar cã se vor putea bransa la reteaua publicã, iar când au vãzut cã sunt pe dinafarã, oamenii s-au dus sã cearã explicatii regiei.

Vina nu apartine societãtii explicã reprezentantii acestiea, însã, pentru ca familiile sã aibã acces la retea, societatea va realiza investitia, cel mai probabil cu fonduri proprii.  ”Apa Serv Valea Jiului cautã toate solutiile posibile din punct de vedere tehnic pentru ca locuitorii din Valea Lupsascã sã aibã apã potabilã în cel mai scurt timp”, a declarat, Florin Donisa, director tehnic Apa Serv Valea Jiului. În zonã a fost si o echipã formatã din specialistii operatorului de apã si canal.

”M-am întâlnit cu directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram, sã lãmurim problema. Noi, cei de pe stradã, asteptam un rãspuns de câteva luni si vãzând cã nu mai apare am început rãzboiul. Dupã cum mi s-a arãtat, proiectul este fãcut pânã la jumãtatea strãzii (de niste specialisti). Apa Serv nu prea ar avea vinã. Totusi, trãim în anul 2016 si noi, 10 familii rãmase fãrã apã, trebuie sã facem cumva sã avem. Dupã discutiile purtate fatã în fatã, mi-am dat seama cã d-l. Costel Avram este deschis si specialistii firmei se gândesc la alte metode ca sã avem apã”, a spus Fane Abrãdoai, unul dintre locuitorii zonei.

Firma care a realizat proiectul tehnic derulat pe fonduri europene de Apa Serv Valea Jiului a fost angajatã de ministerul de resort, astfel cã au existat mai multe situatii asemãnãtoare cu cea din Valea Lupsascã. Cum oamenii nu puteau rãmâne fãrã apã, Apa Serv Valea Jiului a folosit propriile fonduri pentru investitii.

Maximilian Gânju