Consiliul Judetean Hunedoara vrea sã acceseze proiecte pentru îmbunãtãtirea transportului în comun. Se gândese o line verde pentru obiectivele turistice, dar si pentru zona Vãii Jiului, acolo unde au fost înregistrate probleme în gestionarea transportului în comun.

Un sistem public de transport în comun este absolut necesar în Valea Jiului. În acest moment sunt doar maxi-taxiuri, care nu o datã, au creat disfunctionalitãti sanctionate de Consiliul judetean Hunedoara,iar acest aspect trebuie urgent remediat. Afirmatia îi apartine presedintelui Adrian David, care a reactionat atunci când elevii de liceu din Valea Jiului au cerut sã li se deconteze transportul spre scoalã, dar nu s-a putut pentru cã firma ce detine monopolul trasnportului în comun nu face abonamente. „Ne manifestãm interesul pentru a obtine o finantare pentru acel proiect Green Line, care va da posibilitatea sã avem un transport de calitate. Studiind ultima variantã a ghidurilor de finantare, am putut constata cã se finanteazã proiecte pânã la maxim 5.000 de euro, iar proiectul pentru Valea jiului este de aproximativ 40 de milioane de euro, calculat si trebuie gãsitã metoda de reducere a costurilor, ca proiectul sã fie finantabil si fezabil”, a declarat Adrian David, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara. Linia de autobuze „verzi” este o prioritate mai ales pentru zonele de interes turistic si acolo se vor introduce astfel de masini, dacã va fi accesatã finantarea.

„Un asemenea transport încercãm sã obtinem spre obiective precum Sarmisegetuza Regia si poate Cetatea Bãnitei, când va intra în patrimoniul judetului Hunedoara”, a mai spus presdintele C.J.H. Pentru Valea Jiului sistemul de troleibuze electrice va putea fi gestionat de la Vulcan, pentru cã primarul Gheorghe Ile si-a si dat avizul pentru realizarea unui garaj în orasul sãu. Rãmâne de vãzut dacã vor fi accesate fondurile de finantare.

Diana Mitrache