Faptul cã liderul Soimul Bãita s-a „împiedicat” la Vulcan, a mai redus din diferenta de puncte dintre el si urmãritoarele sale din Valea Jiului.

Minerul Uricani si-a gãsit „sacul de box”, 5-2 cu Jiul Petrosani, pentru gazde punctând Romanesc (2), Irina, Erdos si Mihãilescu, pentru jiulisti, Cora si Alexandrescu.

Inter Petrila a tratat cu seriozitate meciul de la Cãlan, învingând cu 2-0 (autori Matei si Cozac), rãmânând în urmãrirea primelor douã ocupante.

 

C.S. Vulcan – Soimul Bãita  1-1 (0-0)

Atitudine si dãruire…

…sunt cele douã aspecte care au caracterizat jocul echipei din Vulcan, care nu s-a speriat deloc de faima adversarului sãu. Chiar dacã oaspetii încep în fortã, cu ocaziile lui Benea (min. 4) si Sevastita (min. 6), gazdele încearcã sã tinã piept, având o fazã frumoasã în min. 17, când Ionasc trimite spre vinclu o loviturã liberã de la 25 metri!

Oaspetii încheie în atac, cu Soit (min.32) trãgând de la 20 m si Pepenar (min. 40), o superbã „foarfecã”, dar de fiecare datã portarul Cimporescu a intervenit foarte bine.

La reluare, Soimul pare mai decis, – dupã ce gazdele (min. 61) puteau deschide scorul prin Bg. Andone, care din 6 m nu l-a putut învinge pe portarul Ursu –, Cimporescu având din nou o interventie excelentã la sutul din 5 m tras de Blaga, dupã care vine golul de 0-1, apoi imediat va fi 1-1, ultima ocazie clarã apartinând lui Pepenar (min. 85) care trage în transversalã!

Un rezultat echitabil, cu o echipã a Vulcanului care a fãcut fatã cu brio liderului neînvins al Ligii a IV-a Hunedoara.

 

Hercules Lupeni – Universitatea Petrosani 2-0 (1-0)

Cu Firan în prim-plan

La prima aparitie a lui Andrei Firan sub tricoul Lupeniului, jucãtorul de 28 de ani s-a impus clar, având câteva reusite notabile în acest meci. El este cel care a deschis scorul cu un sut splendid, el a marcat „scãrita” de la penalty si a mai creat câteva faze spectaculoase.

15-1

Echipa lui Dan Voicu a pãrut una mai proaspãtã, cu fratii Adrian si Ionut Rosian bine integrati, Lupeniul fiind în permanentã la cârma jocului. În min. 40 Ciocârlan expediazã de la 35 m un sut razant pe lângã poartã, apoi sutul lui Brândusa (min. 55) a zguduit transversala, oaspetii având o singurã replicã, atunci când Grigoras (min. 58) trage puternic de la 35 m, dar portarul Adi Farcas retine. Dupã 2-0, seria ocaziilor este încheiatã de Brândusa (min. 88) care trimite cu capul din 3-4 m, dar portarul Fl. Negrea are o interventie senzationalã, limitând proportiile scorului.

Genu TUTU