Opozitia la deschiderea insolventei Complexului Energetic Hunedoara a primit termen. Dosarul în care Gerom International contestã deschiderea procedurii insolventei Complexului Energetic Hunedoara, înregistrat pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia a primit termen de judecatã. Acest dosar se va judeca în aceeasi zi cu cererea de schimbare a administratorului judiciar, adicã în data de 5 aprilie 2016.

Reprezentantii Gerom International sustin cã societatea energeticã a formulat cererea de intrare în insolventã cu rea-credintã.

„Între SC Gerom International SA, în calitate de furnizor, si SC Complexul Energetic Hunedoara, în calitate de beneficiar, s-au stabilit raporturi contractuale comerciale, în considerarea cãrora SC Gerom International SA a furnizat CEH produse si a prestat servicii. (…) Cererea (n.r. de insolventã) formulatã de Societatea Complexul Energetic Hunedoara este introdusã cu rea credintã, cu scopul blocãrii tuturora actiunilor creditorilor, prejudiciind interesele SC Gerom International. Actiunea CEH SA nu este decât un mijloc de a suspenda actiunile întreprinse împotriva sa pentru recuperarea creantelor înregistrate, de o valoare mare, precum si a altor actiuni judiciare declansate împotriva CEH SA”, se aratã în plângerea înaintatã procurorilor de reperezentantii Gerom International.

Astfel, solicitarea celor de la Gerom International se va judeca în aceeasi zi în care se va judeca si desemnarea administratorului judiciar al Complexului Energetic Hunedoara.

Monika BACIU