La mai putin de o lunã de când si-au lansat candidatii la primãriile din Valea Jiului, PRM-istii, urmatii lui Vadim de la noi, s-au rãzgândit. Ei îi spun optimizare a situatiei si atacã primãriile din Petrila si Lupeni cu doi candidati noi, înscrisi de câteva zile în partid.

Nici nu li s-a uscat stampila pe noile carnete de partid, dar Gheorghitã Iorga si Napãu Stoica spun cã sunt candidati la primãriile din Petrila si Lupeni.

Presedintele PRM, Emanuel Andronache sustine cã a optimizat procesul electoral la maxim si el însusi a fãcut un pas înapoi si va candida doar la Consiliul Judetean Hunedoara. În schimb, Gheorghitã Iorga, care a fost în PSD si apoi în PNL, si a avut si câteva mandate în consiliul local, si care s-a înscris în PRM în 15 martie 2016, vine acum si spune cã el este solutia pentru Petrila. „Multi mi-au zis cã nu sunt normal, cã nu mã pot pune cu domnul  Pãducel si pentru faptul cã are o pozitie materialã, ca si organizatie mult mai bunã decât noi, dar, buturuga micã rãstoarnã carul mare. Am ales PRM, pentru cã aici nimeni nu îmi pune pumnul în gurã”, a spus Gheorghitã Iorga, PRM.

În celãlalt municipiu, la Lupeni, Napãu Stoica spune cã el a decis sã candideze împotriva lui Cornel Resmeritã si chiar sperã în sansele lui din PRM, unde s-a înscris prin luna ianuarie a acestui an. „Faptele vor fi cele care vor vorbi cel putin la Lupeni. Consider cã a venit si vremea schimbãrilor cã, de 20 de ani, mai exact 16, se perindã niste personaje. Intrarea mea în PRM, nu neg, m-a determinat sã o fac nucleul de bazã, care sã pãstreazã de mult la Lupeni, pentru cã sunt foarte multi tineri, pe care nu politica i-a determinat sã intre în acest partid”, a adãugat si Napãu Stoica, PRM, candidat la functia de primar.

Asa se face cã acum, Emanuel Andronache vacandida pentru Consiliul Judetean si îi lasã pe mai proaspetii sãi colegi sã atace primãriile si sã aducã si PRM-istii lui Vadim în consiliile locale.

Diana MITRACHE