Minerii de la minele din Valea Jiului sunt chemati marti la ora 13,30 în curtea CEH. Va fi un miting pentru informarea lor, pe care îl organizeazã sindicatele, cu scopul de a le face cunoscutã situatia în care se aflã cel mai mare angajator din judetul Hunedoara.

Fiecare miner din Valea Jiului are îndoieli si întrebãri la care sperã sã afle rãspunsul de la cei de la minã. Nimeni nu mai stie ce îi rezervã ziua de mâine si vinerea trecutã ortacii de la Lupeni au protestat. Tocmai din acest motiv, liderii de la Sindicatul Muntele vor sã le explice situatia actualã. „Astãzi, (luni) vom depune la Tribunalul Hunedoara, judecãtorului sindic, contestatia la denuntarea Contractului Colectiv de Muncã, iar mâine  (marti, 22 martie), ne vom întâlni cu salariatii care sunt nemultumiti în curtea CEH începând cu ora 13.30. Si urmeazã sã începem renegocierea unui nou CCM, asa cum si-a arãtat intentia administratorul special printr-o adresã comunicatã în ziua de vineri”, a declarat Petre Nica, presedintele Sindicatului Muntele.

Ortacii sunt îndemnati sã vinã sã cearã lãmuriri marti, pentru cã o grevã generalã, spun sindicalistii, care înteleg cã oamenii sunt nemultumiti, ar genera cu sigurantã falimentul CEH.

„Vreau sã astept ziua de mâine, asa cum asteptat ziua de 22 mai 2015, asa cum am asteptat ziua de 13 februarie 2016. Astept si ziua de marti, 22 martie, când vom vedea dacã salariatii observã cã locurile lor de muncã sunt în pericol, cã drepturile lor sunt încãlcate si cã motorul economic al judetului Hunedoara se apropie cãtre faliment. Dacã oamenii constientizeazã asta vor veni în numãr mai mare e bine, dacã nu mai mic. Pânã la urmã si pentru noi rãmâne ca o unitate de mãsurã prezenta acestora si vom decide ca atare”, a mai adãugat Nica.

Conducerea administrativã a CEH a denuntat Contractul Colectiv de Muncã al minerilor si astfel a generat un adevãrat val de nemultumiri, pentru cã minerii pierd o serie de facilitãti si tocmai acest aspect va fi discutat marti cu ei.

Diana Mitrache