Apa Serv este primul operator din România care a finalizat prima parte a proiectului de investitii si deja a început etapa a doua. Asta recomandã firma din Valea Jiului la nivel national, iar sãptãmâna viitoare, operatorii din zona bazinului Jiu – Olt vor veni la Petrosani.
La Apa Serv s-au finalizat o serie de etape ce pot fi considerate pionierat în sistemul de telecitire, de platã on- line a facturilor si chiar si prima parte a programului de reabilitare a retelelor de apã si canalizare. Acum se desfãsoarã si cea de a doua etapã si, ca urmare, în perioada urmãtoare în Valea Jiului va avea loc reuniunea în care se vor discuta despre efectele pe care le-a avut implementarea proiectelor finantate din fonduri europene. „Sub egida Asociatiei Române a Apei, comitetul bazinal Jiu – Olt, în zilele de 25 si 26 martie, SC Apa Serv SA organizeazã un simpozion la Petrosani, unde vor fi prezenti toti operatorii de apã din acest bazin, va fi prezent si directorul general din Ministerul Fondurilor Europene, dar si reprezentanti ai Jaspers, firma de consultantã a UE. În cadrul manifestãrilor se vor discuta, printre altele, despre stadiul implementãrii proiectelor, atât pe POS Mediu, dar se va face si analiza stadiului POIM 2014 -2020. Noi suntem operatorul privilegiat, în sensul cã suntem primii în România care au început acest proiect”, a declarat Costel Avram director general SC Apa Serv.
Pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene, Apa Serv figureazã cu un statut aparte si în luna mai va semna contractul de finantare, ceea ce aratã cã se pot demara lucrãrile din partea a doua a proiectului.
Diana Mitrache