7 .567 de cetateni nu si-au refacut ”identitatea”, pentru ca la atat se ridica numarul celor care se complac sa ”nu existe” de ani de zile fara carte de identitate/buletin.

In judetul Hunedoara existau, miercuri 6 iunie, 10.955 de persoane cu carti de identitate expirate. Adica nu mai aveau buletine. Doar de la inceputul anului 2012 au expirat 3.388 carti de identitate. Dar nu stim cum s-au descurcat, chiar ani buni, cei  7.567 dintre cei care nu si-au refacut ”identitatea”, pentru ca la atat se ridica numarul celor care se complac sa ”nu existe” de vreme indelungata fara carte de identitate/buletin.

Cu toate acestea, nu exista vreo graba – precum ardeleanul din bancuri: no, ce-i atata graba – si serviciul buletine functioneaza ca in oricare alta zi normala, fara cozi si inghesuiala a celor care ar trebui sa intre in legalitate.

ªi pentru ca 10 iunie este o zi importanta pentru Romania, ziua alegerilor locale, Serviciile de Evidenta a Populatiei  din judet vor functiona inclusiv sambata si duminica, dupa cum urmeaza: Sambata – de la ora 08,00- 16.00, duminica – de la 08,00, pana la 21,00. De precizat ca persoanele care doresc sa aiba buletinul duminica, la vot,  trebuie sa se prezinte pentru informatii si procedura cu cel putin o zi inainte.

Ileana Firtulescu