Cleaning, cleaning. Adicã curãtare, curãtare. Asta este conditia pusã de investitorii nemti care sunt interesati sã preia Complexul Energetic Hunedoara.
Vineri, la sediul societãtii energetice a avut loc o întâlnire la care au luat parte investitori germani, prefectul judetului Hunedoara, administratorul special Dan Agrisan, dar si senatorul Haralambie Vochitoiu. Investitorii sunt interesati de compania energeticã, dar conditia pusã de ei este ca aceasta sã fie curãtatã de datorii. Adicã, pe scurt, investitorii asteaptã ca statul român sã aducã societatea pe linia de plutire, iar abia când aceasta devine profitabilã sã o cumpere.
“Toatã lumea sperã în aceastã colaborare. E important ca în urma unor eforturi sã se deschidã aceastã pistã. Acum e nevoie de efortul Guvernului pentru a gãsi cadrul legislativ care sã se plieze pe realitatea existentã”, a declarat senatorul hunedorean Haralambie Vochitoiu. Nemtii ar vrea sã investeascã masiv în zona minierã si cea energeticã, însã au o conditie.
“Cleaning, cleaning asta au cerut. Adicã sã curãtãm societatea. Ei vor sã facã si investitii colaterale în Valea Jiului, dar prima datã trebuie clarificatã situatia Complexului Energetic Hunedoara. Într-o zonã tulbure nu intrã”, a mai subliniat senatorul. Compania germanã este interesatã sã cumpere pachetul majoritar de la Complexul Energetic Hunedoara.
Monika BACIU