Putin peste 45% dintre elevii de clasa a VIII-a au reusit sã obtinã medii de peste 5 la simãrile evaluãrii nationale. Cea mai dificilã probã a fost cea la matematicã unde doar 31,85% dintre candidatii prezenti au reusit sã obtinã note mai mari de cinci.
Au existat însã si elevi care au reusit sã obtinã nota maximã. Doar doi din cei 2696 candidati care au sustinut simularea la matematicã au reusit sã ia nora 10. Majoritatea notelor de la matematicã au fost cuprinse între 3 si 3.99. Mai exact, 488 de elevi de clasa a VIII-a nu au reusit sã ia nici mãcar cinci la aceastã probã.
În ceea ce priveste procentul de promovabilitate la simularea de la limba românã, în acest caz situatia este mai bunã. 64,27% dintre candidati au reusit sã obtinã note cuprinse între cinci si zece. La proba de la limba si literatura românã a existat o singurã notã de 10.
Proba la limba maternã a fost sustinutã de 62 de elevi de clasa a VIII-a, iar promovabilitatea în rândul acestora a fost de 77,42%. Per ansamblu, în urma simulãrii evaluãrii nationale, nu a existat nicio medie de 10 la nivelul judetului Hunedoara. Din cei 2905 elevi care ar fi trebuit sã sustinã simulãrile au fost prezenti 2696 de candidati. Dintre acestia doar 45,54% au reusit sã obtinã medii între 5 si 10 la simulãrile evaluãrii nationale.
Monika BACIU