Elevii claselor a XI-a si a XII-a vor sustine de luni simularea examenului de Bacalaureat, prima probã fiind la Limba si literatura românã, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetãrii Stiintifice.
Elevii apartinând minoritãtilor nationale, care au studiat în limba maternã, vor avea pe 8 martie simularea la Limba si literatura maternã. Proba obligatorie a profilului este programatã pe 9 martie si, exclusiv, pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului si specializãrii — 10 martie. MENCS precizeazã cã toate probele sunt scrise, rezultatele urmând a fi afisate pe 18 martie.
Potrivit ministerului, simulãrile au un dublu obiectiv: familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen de Bacalaureat, dar si optimizarea rezultatelor obtinute de cãtre elevii din învãtãmântul preuniversitar la finalul studiilor liceale.
„În vederea adoptãrii unor mãsuri pentru îmbunãtãtirea performantelor scolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecãrei unitãti de învãtãmânt, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu pãrintii, precum si la nivelul consiliului profesoral”, aratã MENCS.