Barman cu stil si imaginatie, Dorin Simo a mai punctat un eveniment în Olanda, dar vrea sã ducã Valea Jiului pânã la Cluj, acolo unde va participa la un fel de Liga Campionilor în ceea ce priveste meseria de barman. La Roterdam a creat ideea unui pahar autentic românesc, inspirat de Brîncusi, iar la Cluj duce subteranul din Petrila, la suprafatã, cu bujori de munte si inspiratie cât cuprinde.
Meseria de barman, asa cum este ea perceputã acum, ca spectacol, inventivitate si bun gust, este practicatã de o mânã de oameni, iar printre ei se aflã si un fost miner – Dorin Simo. El a fost recent în Olanda unde a gândit un concept bazat pe o tematicã pur româneascã si a ales pentru asta un pahar al cãrui picior este chiar Coloana fãrã sfârsit a lui Brâncusi. Ideea principalã era sã creeze o bãuturã ineditã, dar sã gãseascã si un pahar care sã spunã o poveste si cum nu se putea mai bine, Dorin a ales Brâncusi, dar nu a uitat nici de simbolistica tãrii în care se afla.
„Am vrut sã ies de pe linia pe care merg toti designerii de pahare si am vrut sã schimbãm si sã celebrez 140 de ani de la nasterea marelui Constantin Brâncusi. Paharul meu are mai multe note, sau simboluri. Baza, pentru cã veneam din România si am zis sã fie româneascã, reprezintã Coloana Infinitului. Am optat pentru asta, pentru cã un bartender trebuie sã aibã coloanã vertebralã, pentru a sta drept si a oferi servicii de calitate oaspetilor. Partea de sus am mers pe un clasic de Martini si elementele pe care le-am folosit sunt un omagia pentru truditorii din Olanda, cât si din Lisabona”, a mentionat Dorin Simo, barmanul care te face mereu sã revii la cafeneaua sa.
Nu s-a oprit aici si Dorin, barmanul care vã serveste ireprosabil si face din asta un adevãrat spectacol la cafeneaua unde lucreazã, pleacã în 8 martie spre Cluj. E ca si cum ar merge la un concurs din Liga Campionilor, concurs care îl va propulsa în ierarhia nationalã si mondialã. Acolo duce povestea minerilor de la Petrila, pentru cã el a fost miner 21 de ani, dar si povestea frumusetii de la suprafata muntilor, pentru cã bãutura sa are în compozitie un extract natural din bujor de munte.
„Am emotii, nu îmi gãsesc nici acum cuvintele. Pentru mine e o onoare cã am fost acceptat sã particip. Trebuie sã ai o vechime, cã e o liga campionilor a barmanilor si, chiar am sã mã duc cu o poveste legatã de trecutul meu mineresc, de prezentul ca barman si viitor de proiectele pe care le am, pentru cã si la 75 de ani mã vãd tot în spatele barului”, ne povesteste Dorin Simo.
Fostul miner recurge la o întreagã industrie, atunci când îti preparã o bãuturã si apeleazã la fum, foc, miros, gust, plãcerea de a privi un pahar frumos, dar si la partea aceea din creier care te face sã mai vrei sã revii. Si cum sã nu o faci, când nu tace deloc, spune povesti frumoase si face bãuturi delicioase? Vom mai auzi de el, cu sigurantã, pentru cã are de gând sã creeze, sã îsi punã semnãtura autenticã pe bãuturile pe care le creazã si sã ducã Petrosaniul si Valea Jiului pe harta profesionistilor în domeniul lui.
Diana Mitrache