Constantin Palesicã, de acum celebrul „bãtãus” din Straja, care a creat o adevãratã isterie nationalã, dupã ce a lovit cu brutalitate o tânãrã salvamontistã, a fost vineri la un pas de libertate. Asta, dupã ce Miruna Inel a vrut sã îsi retragã plângerea împotriva lui. Magistratii de la Petrosani, însã, nu i-au acordat libertatea, la finele sãptãmânii trecute, asa cum poate spera. Constantin Palesicã a ajuns vineri în jurul prânzului la Judecãtoria Petrosani, însã, judecãtorul de camerã preliminarã nu l-a lãsat în libertate, în ciuda faptului cã tânãra bãtutã de el si-ar fi retras plângerea. Cel putin asta reiese din declaratiile unui notar din Lupeni, care uluit de ceea ce se întâmplã a fãcut public evenimentul ce a avut loc în biroul sãu, joi la prânz. Notarul Grigore Mãrginean a primit joi vizita Mirunei si a avocatului lui Constantin Palesicã si, când a aflat cã fata îsi retrage plângerea, a refuzat sã îi întocmeascã actul notarial. Notarul a povestit cã i-a
dat un formular tinerei, iar când a vãzut cã scrie cã vrea sã îsi retragã plângerea împotriva celui care a lovit-o, a refuzat sã facã asta. Nu i s-a pãrut normal si nu a vrut sã fie pãrtas la asa ceva, asa încât, împreunã cu avocatul, i-a invitat sã pãrãseascã biroul. Un alt notar din Vulcan, de data aceasta, ar fi refuzat si el sã facã acest act notarial, dupã ce la biroul sãu s-a prezentat fata si avocatul bãtãusului.
Surse din rândul politistilor au sustinut, încã de la început, cã fata nu a vrut în prima zi dupã bãtaie sã depunã plângere la politie si tocmai de aceea ei nu s-au sesizat în acest caz deosebit de grav.
Nu este exclusã varianta potrivit cãreia fetei sã îi fie fricã si acesta sã fie motivul pentru care ar dori acum sã îsi retragã plângerea. Dar, pe lîngã aceastã variantã, se mai vehiculeazã si faptul cã fata s-ar fi înteles cu Palesicã, între cei doi, spun persoane din anturajul lor, existând o relatie mai veche. Pe numele lui Palesicã mai sunt alte douã plângeri, ale lui Dinu Cornel Toma si Lucian Clondireanu, loviti si ei în barul din Straja.
Diana Mitrache