Colectarea deseurilor din judetul Hunedoara, încã un pas. Consiliul Judetean Hunedoara a implementat un proiect european pentru închiderea si ecologizarea gropilor de gunoi neconforme din judet.
Acum, procedura mai face un pas. “Urmeazã sã stabilim operatorul zonal care va colecta deseurile”, a declarat Adrian David, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.
În ceea ce priveste colectare, în Valea Jiului, cetãtenilor li se va percepe o taxã specialã în sensul cã aceasta va fi achitatã de primãrii care apoi îsi vor recupera banii de la beneficiari. Proiectul a vizat rezolvarea problemelor ecologice si operationale semnificative asociate generãrii si gestionãrii deseurilor, precum si dezvoltarea unui sistem integrat de gestionare a deseurilor la nivelul judetului, care sã îmbunãtãteascã nivelul de trai al cetãtenilor. Sistemul propus cuprinde toate elementele gestionãrii deseurilor, de la prevenire si colectare pânã la eliminare si este adaptat nevoilor judetului, fiind identificat drept cel mai rentabil si accesibil pentru locuitorii judetului.
Monika BACIU