Cei care azi deplang situatia de la Complexul Energetic Hunedoara si ma refer aici la parlamentarii PSD si UNPR din judet, sunt primii responsabili de situatia critica in care a ajuns complexul astazi.
Ipocrizia si populismul acestor personaje politice sunt fara margini. Au ales cu nerusinare sa foloseasca recentele evenimente din Valea Jiului ca tema de propaganda politica, evident in scop electoral. Protestele minerilor din Valea Jiului care s-au blocat in mine, precum si ale energeticienilor de la Mintia sunt un gest de disperare. Acesti oameni au ajuns la limita rabdarii tocmai din cauza incompetentei managerilor girati de catre PSD si UNPR.
Cat de ipocrit puteti fi domnule deputat Laurentiu Nistor atata timp cat din functia de presedinte al PSD Hunedoara v-ati luptat din toate puterile sa va impuneti oamenii in functiile de conducere ale Complexului Energetic Hunedoara, iar acum cereti solutii premierului Dacian Ciolos cu privire la problemele pe care oamenii girati de catre dumneavoastra si PSD le-au creat in judetul Hunedoara!
Cat de ipocrit puteti fi domnule senator Haralambie Vochitoiu atata timp cat din functia de presedinte al UNPR Hunedoara ati sprijinit neconditionat dezinteresul PSD fata de soarta miilor de hunedoreni care muncesc in cadrul Complexului Energetic Hunedoara, iar acum solicitati infiintarea unei comisii de ancheta la nivel parlamentar care controlata fiind de PSD si UNPR sa va scoata basma curata!
Le reamintesc acestor domni care azi se arata profund ingrijorati de soarta complexului hunedorean si a miilor de angajati din Valea Jiului, ca ei au generat si au girat toata aceasta situatie.
La infiintarea sa, in anul 2012, Complexul Energetic Hunedoara avea 0 datorii, dupa 4 ani de conducere PSD are datorii de 1,6 miliarde de lei si popriri pe toate conturile. Aceasta este consecinta unei politici de capusare si de implementare a unor contracte comerciale proaste, lucru confirmat de actualul Ministru al Energiei care a dat un semnal foarte clar – o solutie politica nu exista, singura cale de salvare a companiei este munca si seriozitatea.
Aceeasi seriozitate dovedeste acum PSD-ul, cata a demonstrat si Victor Ponta care promitea din China investitii uriase pentru redresarea companiei.
Conducerea complexului si a minelor din Vale a apartinut PSD-ului in toti acesti ani, deci sunt singurii care ar fi putut salva complexul.
Dar nu s-a intamplat acest lucru. Din contra au adancit mai mult criza printr-un management catastrofal care a adunat datorii istorice ale societatii, fapt pentru care complexul a intrat in insolventa la inceputul acestui an.
Cine a sapat groapa societatii hunedorene este acelasi PSD care azi, deghizat in UNPR, vine cu solutia salvatoare –comisie parlamentara de ancheta.
Stiu ca apelul meu la responsabilitate nu va avea niciun ecou in PSD, pentru ca ei sunt obisnuiti sa calce pe cadavre pentru a-si atinge scorul electoral dorit in judetul Hunedoara.
Ar trebui sa va crape obrazul de rusine domnule deputat Nistor si domnule senator Vochitoiu pentru ce au facut oamenii girati de dumneavoastra miilor de hunedoreni direct afectati de situatia Complexului Energetic Hunedoara!
Bogdan Radu Timpau
Deputat PNL de Hunedoara