Minerii nu au incheiat conflictul

Ortacii de la minele din Valea Jiului nu au incheiat conflictul de munca pe care l-au inscris la ITM saptamana aceasta. Potrivit liderului sindical Petre Nica, deocamdata, minerii asteapta publicarea majorarii sporului de periculozitate in Monitorul Oficial.

“A fost un demers care este inca activ. Noi nu l-am stins inca, pana la renegocierea unui punct al Contractului Colectiv de Munca. Acesta face referire la sporul de periculozitate, care vrem sa creasca. Hotararea de Guvern pentru cresterea salariului minim brut petara este aprobata de anul trecut, urmeazaca noi sa intocmim acest act aditional pe contractul colectiv”, a declarat  Petre Nica, lider Sindicatului Muntele, de la mina Lupeni.

Prezirarea lui Nica vine dupa ce intr-un cotidianul local a aparut o informatie conform careia sindicalistii vor suspenda conflictul de munca, in urma discutiilor ce au avut loc la Bucuresti.In urma negocierilor care au avut loc la Ministerul Economiei,ortacii din Valea Jiului au obtinut promisiunea majorarii sporului de periculozitate de la 600 la 700 de lei. Ortacii au inregistrat conflictul de munca la ITM in 16 ianuarie si pana nu se va publica acest lucru, nu vor stinge conflictul.

Diana Mitrache

Advertisements

2 comentarii la „Minerii nu au incheiat conflictul

 • 18 ianuarie 2012 la 18:18
  Permalink

  Asa sa faca sa nu se increada in promisiunile oltenilor din Ministerul Economiei minister al oltenilor (Sorin Gaman,Maricel Hoara,….. sau Moata de la Ministerul Munci).Bucuresti,Bucuresti,Bucuresti !!!

  Răspunde
 • 18 ianuarie 2012 la 20:15
  Permalink

  NICA minte ca de obicei.Salariul mediu brut pe tara nu va creste(vezi salariile profesorilor castigate in instanta).Actul aditional URMEAZA sa fie semnat! Cai verzi pe pereti.CATE PROTOCOALE au fost respectate de PDL?Manipulare!!!!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.