In urma evaluarilor inspectorilor municipalitatii Petrosani, casele din cartierul Colonie-Petrosani, in care a intrat apa in urma potopului, au pagube cuprinse intre 1000 si 2000 de lei. Reprezentantii Primariei Petrosani au contabilizat toate stricaciunile provocate de inundatia de la sfarsitul saptamanii trecute, iar fiecare familie care a avut pagube va fi ajutata financiar.

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi a disponibilizat sumele de bani necesare pentru ajutorarea familiilor si incepand de joi oamenii isi vor primi banii pentru a-si reface locuintele.

„Sunt pagube insa ele nu sunt extrem de mari, nu se poate vorbi de familii sinistrate. Oricum, noi am promis ca-i ajutam pe acesti oameni sa-si refaca locuintele si de joi vor primi ajutorul nostru in functie de ce pagube a avut”, a precizat, Tiberiu Iacob Ridiz, primarul municipiului Petrosani. Stricaciunile provocate de inundatii la locuintele din Colonie sunt cuprinse intre 1000 si 2000 de lei. Aici nu s-au adaugat si restul pagubelor din gospodarie, iar pentru acestea ar urma sa vina bani de la Guvernul Romaniei. „Ajutorul de urgenta dat de primar este pentru refacerea zugravelilor, pentru parchet, etc. Pentru ce era in casa si cu una sau doua exceptii, stricaciunile nu sunt mai mari de 10 sau 20 de milioane de lei vechi. Pentru celelalte pagube banii urmeaza sa vina de la Guvern. Noi am facut evaluarea, ISU si restul institutiilor abilitate la fel si Prefectura Hunedoara a trimis constatarile mai departe”, mai spun reprezentantii municipalitatii.

Maximilian Ganju