O constructie ilegala a generat inundatiile de pe stada Anton Pann, din Colonia Petrosani, constructie ce a obturat santurile de scurgere. Apa a inundat  fosele septice care au deversat in casele oamenilor. Pe strada Anton Pann colt cu Grivita Rosie, nu Anton Pann de la calea ferata!!

Pe strada Anton Pann, cea perpendiculara cu Grivita Rosie, din apropierea S.C. Servmin, exista sapte gospodarii bine puse la punct. ªi aici, ca in majoritatea strazilor Coloniei Petrosaniului, canalizarea lipseste, pentru ca in dreptul Servmin civilizatia cartierului a incremenit. Pentru a nu avea probleme de canalizare, oamenii si-au construit fose – gropi de colectare, pentru care platesc vidanja, cei care isi permit, si cate 2,4 milioane lei vechi, functie de cat este folosita. Altii isi golesc fosele singuri cu galeata… Pentru vremuri ploioase, aceisi gospodari au sapat santuri care directionau apa spre paraul din apropire.

Dar ploile de la sfarsitul saptamanii trecute au facut ravagii datorita unor constructii care au obturat scurgerea santurilor catre parau, care parau este la randul lui colmatat in mare parte. Este vorba de constructia ridicata nelegal pe un teren al Primariei Petrosani.

O constructie, ce seamana cu un garaj si anexe gospodaresti, a fost ca un baraj in calea juvoiului de ape din urma ploii abundente. Ca urmare, fosele au fost inundate si au deversat in casele, beciurile, curtile si gradinile oamenilor. Sambata dimineata, pompierii din Petrosani inca mai lucrau in zona.

Apa infestata umpluse casele dinspre strada Grivita Rosie, pentru ca depasise nivelul geamurilor. ”A fost jale cu apa amestecata cu fecale. Nu ne putem intelege cu vecinul, Preda il cheama. Datorita acestor constructii ne-a distrus toata munca. Uitati cum balteste si cum mirose, pentru ca e apa cu fecale. Am curatat cat s-a putut, iar pompierii au tras apa, dar asta nu este solutie pentru viitor. Am vrut noi, cele sapte familii de aici, sa ne facem canalizare ca la carte cu specialisti, dar nu am fost lasati. Ni s-au cerut garantii mari de la fiecare familie. Acum se face canalizare, dar la noi nu ajunge si acolo unde va fi, nu toti oamenii isi permit sa se branseze. Mi-a spus viceprimarul ca pentru a se bransa fiecare familie trebuie sa plateasca intre 2,3 si 2,5 milioane lei vechi. Or, aici in Colonie sunt multi care nu au ce manca. Pentru noi aici, pe Anton Pann, solutia este simpla. Trebuie decolmatat paraul, iar curgerea santurilor sapate de noi sa nu fie obturata de constructiile ilegale ale vecinului” – a declarat Dorin Daneasa, de pe strada Aton Pann.

Tot acesta ne-a precizat ca mai exista in Colonia Petrosani o strada cu numele de Anton Pann si ca datorita acestui fapt exista mari probleme cu facturile. Chiar si firmele emitente au probleme incat se creaza o adevarata bulibaseala cu certuri si scandaluri pana la lamurire.

Vecinii lui Dorin Daneasa ne-au relatat despre aceeasi problema, a constructiilor considerate ilegale care sunt pozitionate pe cursul santurilor de scurgere. Acestia au declarat ca au sesizat responsabilii primariei care le-a promis sprijin avandu-se in vedere ca ”vecinul Preda” nu are autorizatie de constructie.

Ileana Firtulescu