Nervi, timp si bani publici aruncati in vant. Cu asta se alege municipiul Deva sau juristii municipalitatii in procesele pe care Primaria le pierde pe banda rulanta pe mana primarului Mircia Muntean. Primaria Deva este parte in zeci de procese, in diverse faze de judecata, iar in unele actiuni in instanta la bara a  fost chemat chiar primarul Mircia Muntean. Unele dintre actiuni, cum ar fi recursurile formulate in diverse cauze, au fost introduse chiar de edil sau numele acestuia.

Cat de bine motivate au fost actiunile in instanta se vede cu ochiul liber, in conditiile in care municipalitatea pierde procesele pe banda rulanta. ªi nu vorbim doar despre o speta, ci despre o paleta intreaga de cauze de la cererea de anulare a vreunui act administrativ, la suspendarea executarii unui act, ori la diverse actiuni in constatare. Oricum am privi lucrurile, Mircia Muntean  nu prea reuseste sa faca dovada ca are dreptate, iar instanta respinge actiunile.

De exemplu, la finele lunii aprilie, Tribunalul Hunedoara a respins recursul formulat de Municipiul Deva prin primarul Mircia Muntean intr-un proces cu o societate comerciala din Deva. In luna martie un alt proces a fost pierdut, de data aceasta impotriva unei rezolutii a directorului ORC Hunedoara, iar al finele lunii februarie primarul Mircia Muntean a mai ratat o cauza, aflata, de asemenea, pe rolul Tribunalului Hunedoara.

Asteptat din nou la bara

ªi, probabil din plictiseala, primarul devei a mai contestat in instanta si candidatura lui Mircea Muntean la Consiliul Judetean Hunedoara, dar, ca si in restul cauzelor, a pierdut cu brio. Instanta a dispus respingerea contestatiei formulate de acesta impotriva Hotararii nr. 18/2.05.2012 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 22-judetul Hunedoara privind acceptarea candidaturii lui Muntean Mircea, propus din partea Aliantei Electorale Uniunea Socialist Progresista eco. Dar, primarul Devei, Mircia Muntean este asteptat peste doar cateva zile in dosarul privind infractiuni la regimul vamal, aflat pe rolul Judecatoriei  Sectorului 2 Bucuresti. Dosarul este cunoscut sub numele de „trafic cu masini de lux”, iar alaturi de Mircia Muntean mai sunt judecate inca 4 persoane. In acest dosar extrem de complex, procurorii au incheiat cercetarile in anul 2003, iar lucrarea penala a intrat pe rolul instantei de judecata un an mai tarziu. In februarie 2005 a fost reluat, sub un alt numar de inregistrare, la Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti unde se afla si acum, fara ca dosarul sa fi depasit stadiul instantei de fond.

Carmen Cosman