Lucrarile de canalizare a Coloniei din Petrosani au inceput luni dimineata. Este pentru prima data cand oamenii de aici vor avea posibilitatea sa isi construiasca toalete normale, pentru ca pana acum au fost nevoiti sa foloseasca latrinele.

Zeci de oameni s-au adunat luni dimineata, pe strazile din Colonia Petrosani unde au inceput lucrarile de calanizare. Ei sunt multumiti ca nu vor mai plati pentru igienizarea latrinelor si nici nu vor mai cauta solutii pentru a scapa de dejectii. “De cand astept asta! E cea mai buna veste pe care o primim, noi cei care locuim aici”, spune o femeie ce stape strada Aradului. Pe aceasta strada a si inceput lucrarea. “E foarte bine ca vom avea canalizare. Pana acum plateam si 2.000 de lei sa ne scoata

latrina, sau sapam alte gropi prin curte. Vai si amar cum am trait noi pana acum fara canalizare!”, spune o alta femeie.

Lucrarile au demarat luni si in aceasta vara vor fi finalizate, iar mai apoi se vor astfalta si strazile pline acum de gropi. “Suntem la momentul in care incepem lucrarile. Incepem ca strada Aradului, constructorul deja este in teren. Aceasta strada este finantata pe un program finantat in parteneriat de Banca Mondiala, Guvernul Romaniei si cu aportul comunitatii locale”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Lucrarile vor continua si pe restul strazilor din Colonie, insa, deocamdata proiectul cu Apa Serv este contestat de o parte dintre cei care vor sa-l execute. “Exista o contestatie la Curtea de Apel de la Alba Iulia, care in maxim doua sau trei saptamani se va rezolva si pornim si pe restul strazilor lucrarile”, a mai precizat Tiberiu Iacob Ridzi

In Colonia din Petrosani traiesc foarte multi oameni saraci, iar asfalt si canalizare au avut foarte putini dintre ei.

Diana Mitrache