Mai multi parinti care isi duc copii la Scoala IG Duca s-au plans ca timp de doua zile, micutii au stat in frig. Asta s-a intamplat imediat dupa vacanta de 3 saptamani cat a durat perioada in care in toate scolile si gradinitele a fost sistata alimentarea cu energie termica.

Mai multi parinti spun ca cei mici au inghetat la cursuri si luni si marti si ca acum sunt nevoiti sa ii trateze din cauza frigului din clasa. „Nu stiu daca il mai duc miercuri pe nepotel, pentru ca e frig in clasa si azi au stat imbracati la ore ca nu le mai fie frig. Au pus educatoarele cate un calorifer, dar tot a fost frig”, spune o bunica revoltata.

„Copilul meu a venit inghetat. Ii dau medicamente de doua zile. Maine ma duc personal sa il duc la scoala si, daca nu e cald, il aduc acasa”, spune o alta mamica. Conducerea scolii a facut marti o verificare a situatiei si,potrivit managerului de la SC Termoficare SA Petrosani, situatia va fi remediata in scurt timp. „In aceasta scoala sunt trei sau patru clase unde au fost montate niste calorifere, care acum trebuie inlocuite.

Am fost impreuna cu cei din primarie si cu conducerea scolii si, in scurt timp, nu vor mai fi probleme”, a declarat Ovidiu Munteanu, directorul SC Termoficare SA Petrosani. Pe timpul vacantei de trei saptamani nicio scoala sau gradinita din Petrosani nu a fost alimentata cu energie termica. Din acest motiv,in momentul in care a fost reluata alimentarea s-au inregistrat mai multe probleme.

Diana Mitrache