Daniel Plsecan, fiul consilierei judetene Dorina Plescan, ca si ceilalti inculpati in dosarul „prostituate pentru VIP-uri” au fost astazi condamnati la inchisoare cu suspendare si vor fi nevoiti sa munceasca in folosul comunitatii. Decizia vine dupa ce acestia au fost judecati intr-un dosar de proxenetism cu minore, fetele fiind oferite unor oameni de afaceri, profesori si angajati ai institutiilor publice.
Judecatorii au decis o pedeapsa de trei ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi, pentru lotul din care fac parte Daniel Plescan, Mihaita Silviu Prata si Mihaela Ciociu.
Niciunul nu va ajunge dupa gratii pentru ca executarea pedepsei a fost suspendata. Totodata, judecatorii au mai hotarât ca Daniel Ovidiu Plescan sa fie supravegheat timp de 4 ani si i-au impus sa frecventeze un program de reintegrare sociala derulat de Serviciul de Probatiune Hunedoara sau organizat in colaborare cu institutii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 120 zile, in cadrul Primariei Petrosani.
In plus, Mihaela Ciociu si Silviu Prata au primit si ei câte trei ani inchisoare cu suspendare. Cei doi au fost si ei condamnati la munca in folosul comunitatii. Totodata, judecatorii Tribunalului Hunedoara au hotarât si obligarea celor trei la plata sumei de câte 2.400 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Sentinta primei instante poate fi atacata de cei trei la Curtea de Apel Alba Iulia.
Daniel Plescan, insa, este cercetat recent si intr-un nou dosar in care este invinuit ca a condus, desi avea permisul suspendat.

Diana Mitrache